Unde își va petrece Crăciunul Cristian Popescu Piedone. Decizia ÎCCJ în cazul fostului primar al Sectorului 5

Author: Sara Andreescu
Actualizat: 08 dec 2022, 11:05

Cristian Popescu Piedone rămâne în spatele gratiilor

Sursa: Facebook Cristian Popescu Piedone

Ce a decis Înalta Curte de Casație și justiție în cazul lui Cristian Popescu Piedone? Fostul primar al Sectorului 5 a depus contestaţie la executarea pedepsei primite în dosarul „Colectiv”.

Cristian Popescu Piedone rămâne în spatele gratiilor.

Înalta Curte de Casație și Justiție a respins joi cererea de suspendare a executării pedepsei pentru fostul primar și pentru condamnații în dosarul Colectiv.

Citește și: Cu ce se ocupă Vlad Popescu, fiul lui Cristian Popescu Piedone! Acesta vrea să ocupe funcția de primar, după ce tatăl său a ajuns în spatele gratiilor

ÎCCJ a respins suspendarea pedepsei în cazul lui Cristian Popescu Piedone 

Înalta Curte de Casație și Justiție a respins joi cererile de suspendare a executării pedepsei pentru condamnații în dosarul Colectiv, printre care se află și Cristian Popescu Piedone. Acesta era primar al Sectorului 4 în anul 2015, an în care a avut loc tragedia. În incendiul izbucnit la Clubul Colectiv din centrul Capitalei și-au pierdut viața 64 de persoane care se aflau la concertul trupei Goodbye To Gravity.

Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie a anunţat, joi, că a admis, în principiu, cererile de recurs în casaţie formulate de inculpaţii George Petrică Matei, Cristian Victor Piedone Popescu, Alin George Anastasescu, Cristian Mihai Niţă şi Antonina Radu împotriva deciziei penale nr.566/A din data de 12.05.2022, pronunţată de Curtea de Apel Bucureşti- Secţia I Penală în dosarul nr. 17008/3/2016. 

Citește și: Cristian Popescu Piedone, primele declarații după ce a fost CONDAMNAT în Dosarul Colectiv! Ce mesaj le transmite familiilor victimelor

„Trimite cauza în vederea judecării recursului în casaţie la completul C8, în compunere de 3 judecători. Fixează termen de judecată, în şedinţă publică, la data de 22 februarie 2023. Respinge cererile de suspendare a executării deciziei atacate formulate de inculpaţii Matei George Petrică şi Popescu Cristian Victor Piedone. Se vor cita recurenţii inculpaţi Matei George Petrică, Popescu Cristian Victor Piedone, Anastasescu Alin George, Niţă Cristian Mihai şi Radu Antonina, intimaţii inculpaţi, intimatele părţi civile, intimatele părţi responsabile civilmente şi intimatele persoane vătămate. Se va emite adresă către Baroul Bucureşti în vederea desemnării a câte un apărător din oficiu pentru inculpaţi. Se vor încunoştinţa apărătorii aleşi ai părţilor”, se arată în minuta ÎCCJ, citată de news.ro

Citește și: 7 ani de la Colectiv. Firul evenimentelor din seara de 30 octombrie 2015

Cristian Popescu Piedone a fost condamnat la 4 ani de închisoare în dosarul Colectiv 

Curtea de Apel Bucureşti l-a condamnat pe Cristian Popescu Piedone la 4 ani închisoare cu executare pentru săvârşirea infracţiunii de abuz în serviciu în legătură cu tragedia din octombrie 2015 de la clubul Colectiv, în urma căreia au decedat 64 de persoane. 

Potrivit deciziei instanţei, Piedone a fost condamnat la patru ani închisoare pentru o infracţiune de abuz în serviciu, în legătură cu autorizaţia emisă de Primărie pentru clubul Colectiv, şi achitat pentru altă infracţiune de abuz în serviciu. 

În momentul condamnării, Cristian Popescu Piedone era primar al Sectorului 5 al Capitalei și a transmis un mesaj de mulțumire tuturor celor care l-au susținut și l-au votat, din nou, după tragedia în care susține că nu are nicio vină.

Raed Arafat audiat in dosarul Colectiv, la patru ani de la tragedia care a socat Romania

„M-au luat… NEVINOVAT.
Ca pe un câine m-au chinuit și m-au tăvălit șase ani și jumătate!
Zilnic mi-au picurat amar și boală în trup și în familie!
M-au vânat pe unde m-au prins.
Că i-am deranjat, că le-am stricat pușculițele…
Rămâneți cu bine, oameni buni!
Vă mulțumesc tuturor celor care mi-ați rămas alături în toți anii aceștia grei!
Eu merg acum unde mă azvârle
statul meu cel românesc!
Dumneavoastră, cetățenilor din Sectorul 5, vă doresc sănătate și fericire!
Povestea noastră se oprește aici, din păcate.
A fost frumos, atât cât ne-au permis, atât cât ne-au lăsat…!
Am dovedit, împreună, că prin muncă se pot face lucruri bune pentru comunitate!
Am crezut în visuri, am împlinit visuri!
Am dovedit că putem face imposibilul… posibil!

Va iubesc! 

Să ieșiți la vot când vor fi alegeri!
Să vă alegeți un primar drept, care să vă respecte!
Un primar demn și muncitor, care să vă merite!
Cu multă dragoste, Piedone”,  a scris fostul primar pe pagina sa de Facebook. 

 


Cookies