7 ani de la Colectiv. Firul evenimentelor din seara de 30 octombrie 2015

Autor: Bianca Vidoi
Actualizat: 24 iul 2023, 02:40

Au trecut 7 ani de la Colectiv

Sursa: pexels

În urmă cu 7 ani a avut loc incidentul nefericit de la Colectiv, ce a luat viața a peste 60 de persoane.

La data de 30 octombrie 2005, în urmă cu 7 ani, a avut loc incendiul de la Colectiv ce a sfârșit zeci de vieți și a rupt sufletele a mii de oameni.

Citeste si: BREAKING NEWS Sentință definitivă în dosarul Colectiv: Cristian Popescu Piedone, primarul Sectorului 5, și foștii patroni ai clubului Colectiv au fost condamnați la închisoare

Firul evenimentelor din 30 octombrie 2015

Incendiul de la Colectiv a avut loc în noaptea de 30 octombrie a anului 2005, în cadrul unui concert pentru lansarea unui nou album. Nimeni nu avea să se gândească la ce s-a întâmplat la doar câteva minute după ce primele artificii au început să apară, peste 60 de persoane ce au pierdut lupta cu viața și peste 180 de persoane rănite în urma acestui incident.

Primele artificii încep să apară

La câteva minute după începerea concertului încep să apară primele artificii montate pe stâlpul schelei tehnice ce deservește scena. Acestea ard pentru aproximativ 13 secunde, momente în care scânteile acestora ajung la stâlpul de susținere al clubului.

Citește și: Greutate si inaltime copii in functie de varsta

Citește și: Bogdan și Gagea, discuție în grădina casei. Motivul pentru care Gagea nu a putut merge spre o altă fată. „Adevărul o să iasă la suprafață!”

Focul se aprinde

După o altă apariție de aproximativ 16 secunde ale artificiilor, spectatorii observă că de data aceasta, stâlpul de susținere al clubului, pe care cădeau scânteile, a rămas aprins. Lumina este din ce în ce mai puternică, crescând foarte repede în intensitate și suprafață.

Tavanul ia foc

După câteva secunde, lumea începe să observe faptul că tavanul situat între stâlpul de susținere al imobilului și scenă arde, iar mai multe bucăți din el a început să cadă.

La observarea acestui aspect, primii oameni au început să se îndrepte spre ieșire, iar într-o perioadă foarte scurtă de timp focul ajunge să fie de necontrolat, fiind surprins pe camerele de supraveghere ale clubului aflate în partea opusă a scenei unde a izbucnit inițial focul.

După ce tavanul a început să cadă, oamenii au început să se îmbulzească în drumul lor spre ieșirea clubului, fapt ce a îngreunat plecarea persoanelor din imobil.

Citeste si: Patronul clubului Colectiv a dispărut și nimeni nu știe unde se află! Alin George Anăstăsescu fost condamnat definitiv la 11 ani și opt luni de închisoare cu executare

În urma incendiului din Colectiv au murit 64 persoane

În urma incidentului nefericit de la Colectiv ce a avut loc acum 7 ani, 64 de persoane și-au pierdut viața și alte 180 au fost rănite, mare parte erau tineri.

Din cele 180 de persoane ce au fost rănite, 146 au avut nevoie de spitalizare imediată. Printre persoanele rănite se aflau și oameni din afara României, 2 spanioli, un german și 1 olandez.

Dintre cele 64 de persoane ce au decedat, 27 de victime au murit la fața locului, 4 persoane au murit la câteva zile după incident, iar 33 de victime au decedat într-un interval cuprins într-o săptămână și 4 luni de la incendiu.

Citeste si: Paul Alex, la un pas să moară în incendiul din Colectiv. O presiune l-a făcut să plece din club cu 30 de minute înainte de tragedie: „Am fost exact în primul rând”

Surse: unitischimbam.ro, libertatea.ro

 


Ezgi Mola, actrița care dă viață personajului Safiye în serialul “Vinovați de iubire” s-a căsătorit cu alesul inimii sale anul trecut! Iată imagini de senzație de la fericitul eveniment!