Unde a fost resimțit cutremurul produs azi dimineață și ce magnitudine a avut. Este al șaptelea seism de la începutul lunii decembrie

Author: Lavinia Medrea

Este al șaptelea seism de la începutul lunii decembrie

Sursa: Twitter Infotoday.ro

În dimineața zilei de azi, 7 decembrie 2022, a avut loc un cutremur în zona seismică Vrancea, Buzău, a anunțat Institutului Naţional de Cercetare - Dezvoltare pentru Fizica Pământului (INCDFP).

Un nou cutremur a avut loc în Vrancea, a anunțat Institutului Naţional de Cercetare- Dezvoltare pentru Fizica Pământului (INCDFP).

Magnitudinea înregistrată a fost de 3,4 grade pe scara Richter. Este al șaptelea cutremur de la începutul lunii decembrie, potrivit site-ului  INCDFP.

Cutremur de 3,4 grade în Vrancea. Unde a fost resimțit

Azi, 7 decembrie 2022, la ora 03:49:39, a avut loc un cutremur slab cu magnitudinea de 3,4 grade la adâncimea de 140km, în zona seismică Vrancea, județul Buzău.

Citește și: România a răsuflat ușurată după ultimul cutremur. Află ce poți face pentru a nu deveni victimă sigură la următorul mare seism!

Seismul a avut loc în apropierea următoarelor oraşe:

  • 61km E de Brașov
  • 77km N de Ploiești
  • 115km S de Bacău
  • 130km V de Brăila
  • 131km V de Galați
  • 131km N de București
  • 145km NE de Pitești
  • 175km E de Sibiu
  • 196km N de Ruse
  • 198km SV de Iași.

Este al șaptelea cutremur înregistrat doar de la începutul acestei luni, iar majoritatea

dintre ele au avut loc în zona seismică Vrancea. Unul dintre cele șapte s-a produs în Muntenia, județul Ialomița, iar alte trei în Banat, județul Caraș-Severin.

”Ultimele cuvinte ale lui Adrian Iovan au fost: Albert, te iubesc!” Romanița Iovan, despre noaptea fatidică în care soțul ei a murit în accidentul aviatic din Apuseni

Citește și: Cel mai mare vulcan activ din lume a erupt pentru prima dată în ultimele patru decenii. Erupția a avut loc în Parcul Național al Vulcanilor din Hawaii

Când vom avea un cutremur cu magnitudine mai mare de șapte grade

Deși nu este o informație plăcută, în viitor va avea loc un cutremur cu o magnitudine mai mare de șapte grade. Seismologul român Gheorghe Mărmureanu a explicat de ce factori depinde acest lucru.

„Va fi un cutremur (n.r. în jurul anului 2040) cu o magnitudine de peste 7, cu efecte puternice, însă acest lucru depinde de o multitudine de factori și parametri, precum: ora, anotimpul, locația, epicentrul, unde îi va prinde pe oameni, la serviciu, acasă, la școală etc. De exemplu, la cutremurul din 4 martie 1977, au căzut multe clădiri. Am văzut blocuri care s-au prăbușit, deși altele care erau în proximitate, mai rău construite, nu au căzut. Prin urmare, a depins și de direcția, poziția, cutremurului. Sunt o mulțime de factori cu privire la producerea cutremurelor. Nu este o chestiune de ghicit cum se va întâmpla exact”, a explicat Gheorghe Mărmureanu, seismolog român. 

 


Bia, primele semne de gelozie, în Casa iubirii! Concurenta i-a adus reproșuri dure lui Andrei, pentru ca a fost mult prea tandru cu Emma în camera roșie! „Am auzit că ai strâns-o foarte tare în brațe”

Andrei îi stârnește gelozia frumoasei Bia, după ce o va îmbrățișa pe Emma în camera roșie! „Mie nu-mi place să mă joc!” Iată ce reproșuri dure i-a adus concurenta lui Andrei!

Cookies