Cel mai mare vulcan activ din lume a erupt pentru prima dată în ultimele patru decenii. Erupția a avut loc în Parcul Național al Vulcanilor din Hawaii

Author: Andreea Buinoschi

Cel mai mare vulcan activ din lume a erupt pentru prima dată în ultimele patru decenii. Erupția a avut loc în Parcul Național al Vulcanilor din Hawaii

Sursa: captură video, U.S. Geological Survey via AP

Mauna Loa, cel mai mare vulcan activ din lume, a erupt pentru prima dată în ultimii 40 de ani. Mai multe zboruri au fost anulate, iar persoanele care au probleme respiratorii au fost sfătuite să rămână în locuințe.

Cel mai mare vulcan activ din lume, aflat în Hawaii, a erupt pentru prima dată în ultimele patru decenii. Din fericire, comunitățile învecinate nu sunt afectate.

Cel mai mare vulcan activ din lume, aflat în Hawaii, a erupt

Mauna Loa, cel mai mare vulcan activ din lume, a erupt. US Geological Survey a anunțat că nu există nicio amenințare pentru comunitățile învecinate, deoarece „toate indiciile arată că erupția va rămâne în zona de nord-est a faliei. Gazul vulcanic și, posibil, cenușa fină și Părul lui Pele (fire de sticlă de lavă) pot fi purtate în direcția vântului”.

De asemenea, Serviciul Național de Meteorologie din Honolulu a anunțat că un strat subțire de cenușă s-ar putea acumula pe unele părți ale Insulei Hawaii.

„Pasagerii care au zboruri către Aeroportul Internațional Hilo (ITO) sau către Aeroportul Internațional Ellison Onizuka Kona din Keahole (KOA) ar trebui să verifice cu compania lor aeriană înainte de a se îndrepta către aeroport din cauza activității vulcanice de la Mauna Loa”, a transmis Departamentul de Transport al statului.

Citește și: FOTO: Cel mai mare mister al Oceanului Atlantic: Găuri misterioase, perfect aliniate, despre care nu se știe cine le-a creat

Administrația Federală a Aviației monitorizează îndeaproape erupția Vulcanului Mauna Loa și urmează să emită mai multe vize de trafic aerian, după ce se va determina dimensiunea norului de cenușă, în urma exploziei.

Citeste si: Culiță Sterp aruncă bomba: „Băiatul meu din prima căsătorie!”. Și-a luat prin surprindere toți fanii cu declarația asta

De asemenea, nu a fost emis niciun ordin de evacuare, deoarece nu există indicii cu privire la amenințări reale. Cu toate acestea, ca o măsură de precauție, au fost deschise două adăposturi, relatează CNN.

Persoanele cu boli respiratorii pot fi afectate

Persoanele care suferă de boli respiratorii au fost sfătuite să se adăpostească, pentru a nu inhala particulele de cenușă.

„Persoanele cu boli respiratorii ar trebui să rămână în interior, pentru a evita inhalarea particulelor de cenușă, iar cei care se află afară ar trebui să-și acopere gura și nasul cu o mască sau o cârpă. Posibile daune pentru culturi și animale. Pagube minore la echipamente și infrastructură. Vizibilitate redusă. Este posibil să fie necesară o curățare pe scară largă”, a transmis biroul din Honolulu.

Erupția Vulcanului Mauna Loa a început în Moku'āweoweo, principala calderă a vulcanului, duminică, 27 noiembrie, în jurul orei 23:30 HST (04:30 ET luni, 28 noiembrie).

Citește și: Cine este tânărul care a căzut în craterul vulcanului Vezuviu. Acesta a vrut să își facă o fotografie

Cum arată și cine este Iolanda, românca ce a obținut premiul de popularitate și premiul I la Miss Globe 2022

Nuanțe de culoare roșie au luminat cerul, chiar înainte de răsărit, de-a lungul coastei de vest a Insulei Mari. Fluxurile de lavă se pot îndrepta în josul vulcanului, doar dacă orificiile eruptive vor migra în afara pereților, ceea ce ar fi puțin probabil, motiv pentru care locuitorii insulei sunt în siguranță.

 


Cine este Alina, noua concurentă din Casa iubirii, sezonul 2? Tânăra a făcut dezvăluiri uluitoare! „Am acasă un băiețel de 4 ani!” Iată care sunt cei trei concurenți care i-au atras deja atenția!

Alina este noua concurentă care a pășit astăzi în Casa iubirii! Tânăra a mărturisit că a pus deja ochii pe trei dintre băieți! „Am o slăbiciune pentru ochii albaștri” Iată ce detalii neașteptate au ieșit la iveală din trecutul Alinei! 

Cookies