Cine este tânărul care a căzut în craterul vulcanului Vezuviu. Acesta a vrut să își facă o fotografie

Author: Andreea Buinoschi
Actualizat: 14 iul 2022, 16:46

Cine este tânărul care a căzut în craterul vulcanului Vezuviu

Sursa: Unsplash

Un tânăr de doar 23 de ani a căzut în craterul vulcanului Vezuviu din cauza unei fotografii. În timp ce încerca să surprindă momentul în care se afla pe vulcan, telefonul acestuia a căzut în crater și, aplecându-se după el, a alunecat.

Un tânăr de doar 23 de ani din Statele Unite ale Americii a fost la doar un pas de a-și pierde viața, după ce a căzut în craterul vulcanului Vezuviu.

În timp ce încerca să își facă o fotografie, telefonul lui a alunecat și acesta a încercat să îl recupereze.

A căzut în craterul vulcanului Vezuviu, însă a scăpat cu viață

Potrivit presei italiene, conform hotnews.ro, acesta a reușit să scape cu viață, dar va primi o amendă consistentă, deoarece a urcat pe un traseu interzis oamenilor.

Incidentul care îi putea fi fatal a avut loc în acest weekend, atunci când bărbatul și familia sa se aflau în vacanță, în Napoli. Aceștia au mers să viziteze vulcanul Vezuviu, însă au vrut să se abată de la traseul inițial.

Prin urmare, au decis să urce spre vârful vulcanului pe o rută interzisă, până la 1.281 de metri. După ce acesta a ajuns în vârful vulcanului, a vrut să importalizeze momentul, dar telefonul i-a scăpat.

Atunci când s-a aplecat după el, a alunecat în crater.

Din fericire, acesta a scăpat doar cu câteva julituri și cu o sperietură extrem de puternică, iar scoaterea lui din vulcan se datorează ghizilor de la vulcanul Vezuviu.

Citeste si: Armin Nicoară și-a confruntat tatăl în direct, după ani de tăcere: „De multe ori i-am spus că nu e copilul meu”

Citeste si: Elicopter, prăbușit în Grecia- 2 morți, printre care un român

Vulcanul Vezuviu este un vulcan activ

Deoarece vulcanul Vezuviu este încă activ, nu este exclusă o nouă erupție. Cu toate acestea, dacă erupția ar avea loc, efectele vor fi de-a dreptul catastrofale. Potrivit unui studiu al WILLIS Re, citează 1asig.ro, pagubele financiare s-ar ridica la 20 de miliarde de euro.

Citeste si: Descoperire cutremurătoare în Lacul Herăstrău din București! Trupul unui bărbat mort a fost găsit de către un trecător

Mai mult decât atât, daune foarte serioase s-ar înregistra și la nivel climatic, iar efectul s-ar resimți la nivelul mai multor țări. Cu toate acestea, în momentul de față, vulcanul Vezuviu nu dă semne cum că ar erupe din nou, iar acest lucru nu reprezintă deloc o îngrijorare pentru autorități, cel puțin pentru moment.

Cine este tânărul care a căzut în craterul vulcanului Vezuviu. Acesta a vrut să își facă o fotografie

Deși vulcanul Vezuviu a erupt cel mai puternic în urmă cu peste 1.940 de ani, acesta scoate la iveală, chiar și acum, informații prețioase. Potrivit digi24.ro, oamenii de știință au descoperit faptul că, în urma căldurii extrem de mari cauzate de erupție, un lucru total neașteptat a avut loc.

Mai exact, expus la o temperatură de 520 de grade Celsius, creierul unei persoane a fost transformat în sticlă, fiind prima dată când așa ceva a fost văzut.

„Până în prezent, rămășițe vitrificate ale creierului nu au fost niciodată descoperite”, a declarat dr. Pier Paolo Petrone, un antropolog criminalist la Universitatea din Napoli.

 


Nebahat din serialul Totul pentru familia mea, aniversare cu peripeții alături de colegii săi! Iată ce vârstă a împlinit frumoasa actriță Simge Selçuk și ce persoane dragi i-au fost alături la petrecerea-surpriză!

La mulți ani, Simge Selçuk! Iată ce mesaj plin de tandrețe a primit superba actriță din partea colegului ei de platou, Celil Nalçakan, cel care i-a organizat petrecerea-surpriză! „Doar zâmbește, de restul mă ocup eu!”

Cookies