Un stomatolog fals, din Siria, a fost reținut, după ce a efectuat zeci de intervenții asupra diferiților pacienți, în România. Neregulile au ieșit la iveală după o intervenție nereușită

Author: Andreea Buinoschi
Actualizat: 31 dec 2023, 05:05

Femeia a mers imediat la o altă clinică stomatologică, acolo unde medicii i-au spus că intervenția căreia fusese supusă nu a fost realizată corect

Sursa: pexels

Un stomatolog fals, din Siria, care profesa liniștit în România, s-a dovedit a fi, de fapt, un impostor. Zeci de pacienți au stat pe scaunul său, fără a bănui în mâinile cui se lasă.

Un stomatolog de origine siriană a profesat în Sectorul 5, iar neregulile au ieșit la iveală, după ce o femeie a depus plângere. Aceasta a început să se simtă rău după câteva ore de la intervenția făcută de sirian.

Un medic stomatolog fals, din Siria, a făcut zeci de intervenții

Bărbatul are 26 de ani și, în ultimele patru luni, s-a prezentat ca fiind un medic stomatolog, doar că ceea nu au știut pacienții era că nu avea drept de practică.

Zeci de intervenții a efectuat în acest timp, fără ca cineva să bănuiască ceva.

O femeie a fost cea care a depus plângere, după ce, la scurt timp de la vizita făcută medicului, a început să se simtă rău. Totul a început de la o extracție dentară care, în doar câteva ore, s-a transformat în ceva neplăcut, iar femeia a avut nevoie de îngrijiri medicale.

Citește și: Care a fost ultima dorință a unui român închis pentru două infracțiuni. Tânărul de 26 de ani fost găsit fără suflare în patul celulei sale din Italia

Femeia a mers imediat la o altă clinică stomatologică, acolo unde medicii i-au spus că intervenția căreia fusese supusă nu a fost realizată corect. Ulterior, pacienta s-a întors la clinica la care lucra presupusul medic stomatolog și, în momentul în care a auzit de plângerea penală, acesta s-a făcut nevăzut.

Citește și: Ghid complet valori glicemie. Valorile normale ale glicemiei

Cum a reușit bărbatul de 26 de ani să practice

Sirianul a avut un complice, fiind vorba de un bărbat de aceeași origine, el având drept de practică. Acesta îl ajuta pe prietenul lui să obțină programări, dar și să aibă o locație în care să poată să își ofere serviciile.

Oamenii legii i-au depistat și ambii au fost reținuți pentru 24 de ore, fiind acuzați de: fals de înscrisuri, sub semnătură privată, exercitarea fără drept a unei profesii sau a unei activități, înșelăciune.

„În fapt, unul dintre aceştia a exercitat, în luna noiembrie 2022, profesia de medic stomatolog, fără a avea drept de liberă practică pe teritoriul României, faţă de mai multe persoane, la un cabinet medical stomatologic, din Sectorul 5, fiind ajutat de către un alt cetăţean sirian, care este medic stomatolog, cu drept de liberă practică în România”, a transmis DGPMB,

prin intermediul unui comunicat.

Citește și: Dinu Maxer rupe tăcerea! Ce spune despre presupusa idilă dintre fosta lui soție și medicul ei estetician: „Îi place foarte mult”

Bărbatul de 26 de ani a practicat în luna noiembrie a anului trecut, atât el, cât și complicele său fiind conduși la sediul Serviciului de Investigații Criminale și fiind plasați sub control judiciar.