Un nou focar de coronavirus, in Romania! Ce judet este afectat: autoritatile sunt in alerta!

,

Mai multi calugari de la Manastirea „Sf. Ioan cel Nou” din Suceava au fost diagnosticati cu infectie COVID-19, potrivit presei locale.


In articol:

Un nou focar de coronavirus, in Romania! Primele cazuri de COVID-19 în rândul călugărilor au fost confirmate săptămâna trecută. Miercuri au fost raportate alte două îmbolnăviri, relatează monitorulsv.ro. Aceștia au fost internați, iar autoritățile medicale au decis să închidă pentru moment lăcașul de cult.

Citeste si: Focar de coronavirus la Spitalul Judetean Timisoara. Ce se intampla cu pacientii internati

Citeste si: Sase focare de coronavirus intr-un judet. Spitalul de copii este pe lista

Un nou focar de coronavirus, in Romania!

În total,în Spitalul Județean Suceava au fost internați cinci călugări cu o formă ușoară de COVID-19.

Pentru ceilalți 10 călugări din mănăstire s-a impus carantina, chiar dacă testele acestora au fost negative.

Nu se cunoaște încă de unde s-au infectat călugării.

La mănăstirea „Sf Ioan cel Nou” au mai fost infectări cu noul coronavirus și în luna aprilie, când Suceava era în carantină.

Printre cei infectați a fost și arhiepiscopul Pimen, care, din păcate, a pierdut lupta cu virusul după câteva săptămâni de spitalizare. Înaltul prelat a fost diagnosticat cu coronavirus în formă medie pe 20 aprilie. Fostul arhiepiscop al Sucevei și Rădăuților a murit, la 90 de ani, pe 20 mai, după ce a suferit un al doilea infarct. ÎPS Pimen era internat la Institutul „Matei Balș” din București, la Terapie intensivă. (sursa: realitatea.net)

Focar de coronavirus la Spitalul Judetean Timisoara. Ce se intampla cu pacientii internati

Clinica de Chirurgie Vasculară din cadrul Spitalului Judeţean Timişoara a fost carantinată pentru o perioadă de 14 zile, după ce 9 asistente şi infirmiere, dar şi 10 pacienţi, cu toţii asimptomatici, au fost depistaţi cu noul coronavirus.

Managerul Spitalului Judeţean Timişoara, Raul Pătraşcu, a anunţat, marţi seara, pe pagina sa de Facebook, că 19 cazuri de COVID-19 au fost depistate în Clinica de Chirurgie Vasculară.

În timpul unor testări de rutină, cum facem sute pe zi în cadrul unităţii noastre tot în scopul prevenţiei, atât personalului, cât şi pacienţilor, am descoperit în după-amiaza aceasta un număr de cazuri pozitive în cadrul Clinicii de Chirurgie Vasculară. Este vorba de 9 asistente/infirmiere şi 10 pacienţi, toţi asimptomatici. Am testat toţi pacienţii şi aproape tot personalul”, a explicat Pătraşcu.

Cititi continuarea aici.

 

Citește și:

Coronavirus România, 5 august. Cel mai recent bilanț

De ce modeul suedez nu se poate aplica în România: explicațiile preşedintelui Societăţii Române de Anestezie şi Terapie Intensivă

Anuntul despre conditiile in care se vor redeschide scolile ingrijoreaza asociatiile de elevi: "Va fi prea tarziu"

Anthony Fauci a facut anuntul! Cand va putea fi utilizat vaccinul contra Covid-19

Un celebru epidemiolog român, anunț îngrijorător legat de Covid-19: "Putem ajunge la 8.000 de cazuri pe zi"


Clipul zilei pe KANALD.RO:
Te-ar mai putea interesa
Cookies