Sase focare de coronavirus intr-un judet. Spitalul de copii este pe lista

,

Şase focare de coronavirus sunt active în judeţul Galaţi, la Spitalul Judeţean ”Sf. Andrei”, unde sunt 193 de cadre medicale confirmate cu COVID-19, la Spitalul de Copii şi la patru agenţi economici.


In articol:

La Galaţi, analiza situaţiei epidemiologice a arătat că în judeţ s-au făcut, în luna iulie, 8.610

teste.

Rata de pozitivare a fost de 14,07%, rezultând un număr de 1.212 persoane infectate cu noul coronavirus.

Dintre acestea, 29 de persoane au decedat, dând o rată a deceselor de 2,39%. Procentul de persoane infectate este de 0,97 la mia de locuitori în judeţul Galaţi şi de 1,31 la mia de locuitori în municipiul Galaţi, conform cifrelor ultimelor 14 zile, din 20 iulie şi până în 3 august.

Focarele existente în Galaţi se află la Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă “Sf. Apostol Andrei” Galaţi, la Spitalul de Urgenţă pentru Copii "Sfântul Ioan" Galaţi şi la patru agenţi economici, alte 3 focare la firme din judeţ fiind recent închise.

Conform analizei Prefecturii Galaţi, printre persoanele infectate se află personal medical, muncitori, agenţi de vânzări sau funcţionari publici.

Conform celei mai recente raportări, în judeţul Galaţi se înregistrează 2.243 de persoane infectate, de la începutul pandemiei şi până în prezent.

Dintre acestea, 1.197 s-au vindecat şi 120 au decedat. În spitalele din judeţ sunt internate 287 de persoane, dintre care 7 în sectia de ATI a Spitalului Clinic Judeţean de Urgenţă “Sf. Apostol Andrei”.

Citeste si: Protest in fata Guvernului! Reprezentatii elevilor cer solutii concrete pentru noul an scolar 2020-2021! Iata care ar fi scenariul pe care ei l-ar accepta!

Citeste si: Coronavirus România, 3 august. Câte cazuri noi sunt?

Ministrul Sănătăţii, Nelu Tătaru, a vorbit despre management defectuos la Spitalul Judeţean Galaţi, după ce a constatat, luni, că unitatea mobilă

ATI nu funcţionează, acuzându-se lipsa de personal. Ministrul a afirmat că spitalul are 18 medici ATI, are doar 300 de pacienţi, dintr-un total de 1.800 câţi ar trebui să fie, sunt 2.000 de cadre medicale disponibile, dar conducerea unităţii nu găseşte personal pentru operaţionalizarea secţiei mobile.

”La Spitalul Judeţean din Galaţi sunt 18 medici ATI. Credeţi că ar putea să coboare în acel loc, cineva (unitatea mobilă ATI- n.r)?

Eu zic că da (…) Dacă vreţi o părere personală şi nu numai personală, la Spitalul Judeţean este un prost management, în care ai doar 300 de pacienţi dintr-un total de 1.800 cât trebuie să fie, ai 2.200 de cadre din care 193 sunt infectate şi tu nu poţi justifica un personal care să meargă jos?”, a afirmat, luni, Nelu Tătaru, după o vizită la Spitalul Judeţean Galaţi.

Citeste si: Alexandru Rafila se asteapta la cresterea cazurilor de la terapie intensiva si a mortalitatii

Citeste si: Ce s-ar putea întâmpla peste două săptămâni în România? Medicul Virgil Musta: "Vom avea o..."

 

Citește-ne pe
Citește și:

Ali ii spune adevarul Sevdei! Afla cum va reactiona tanara si ce decizie va lua, ASTAZI, intr-un nou episod din serialul "Dragoste si secrete", de la ora 20:00, la...

OFICIAL | A doua zi consecutivă cu peste 200 de noi cazuri de COVID-19 - Distrubuția pe județe

Supele pot deveni toxice! Mare atenție când le preparați. Greșeala care le poate contamina

Cine este Gabita de la Craiova?! Noul concurent de la Puterea Dragostei este manelist celebru si are colaborari cu artisti renumiti

Alexandra de la Puterea dragostei are o meserie controversata. Iata cu ce se ocupa concurenta in varsta de 26 de ani

Partenerii nostri:

Clipul zilei pe KANALD.RO:
Cookies