Un nou cutremur în România. Ce magnitudine a avut și unde s-a produs seismul

Autor: Silvia Cirstea

Imagine cu scop ilustrativ 

Sursa: Unsplash

Un nou cutremur a zguduit România, în seara de miercuri spre joi. Unde s-a produs și ce magnitudine a avut seismul!

Un cutremur slab cu magnitudinea 3,1 s-a produs în noaptea de miercuri spre joi, la ora locală 1:20, în județul Buzău, zona seismică Vrancea, resimțindu-se în mai multe orașe din apropiere.

Un nou cutremur în România

Un cutremur slab cu magnitudinea 3,1 s-a produs în noaptea de miercuri spre joi, la ora locală 1:20, în judeţul Buzău, zona seismică Vrancea. Acesta nu este singurul care a avut loc la noi în țară în ultimele zile, având în vedere că de la începutul lunii mai s-au produs 24 de seisme cu magnitudini între 2,1

și 4,1.

Potrivit informațiilor publicate de Institutul Național de Cercetare-Dezvoltare pentru Fizica Pământului, seismul din noaptea trecută a avut loc la adâncimea de 113,1 kilometri, în apropierea următoarelor orașe:

-48 km nord-vest de Buzău;

-60 km vest de Focșani;

-67 km sud-est de Sfântu-Gheorghe;

-69 km est de Brașov;

-70 km nord-est de Ploiești.

Citește și: Durere in partea stanga a corpului – cauze si remedii

Din fericire, nu au fost înregistrate victime sau pagube materiale, fiind un cutremur slab în magnitudine. Totuși, autoritățile locale continuă să colaboreze pentru a asigura siguranța și informarea corectă a populației în astfel de situații. Zona seismică Vrancea este cunoscută pentru activitatea tectonică frecventă, generând anual numeroase seisme de diverse magnitudini.

Citește și: Alertă! Cutremur de 6.3 grade pe scara Richter! Unde s-a produs și ce magnitudine a avut

Un alt cutremur s-a produs ieri în România

În cursul zilei de ieri, un cutremur de magnitudine 4,0 a avut loc în aceeași zonă seismică, Vrancea. Potrivit Institutului Național de Cercetare-Dezvoltare pentru Fizica Pământului, seismul s-a produs la ora 12:53:36, la o adâncime de 110 km, având epicentrul în județul Buzău, în apropierea localităților Buzău și Vrancea.

De asemenea, conform infp.ro, cutremurul s-a resimțit semnificativ în mai multe orașe din proximitatea epicentrului. Cele mai afectate zone fiind următoarele:

-55 km sud-est de Sfântu Gheorghe;

-59 km vest de Focșani;

-63 km est de Brașov;

-64 km nord-vest de Buzău;

-84 km nord de Ploiești.

Cutremurul a avut o magnitudine moderată, fiind clasificat ca un seism de intensitate medie, însă, din fericire, nu s-au raportat victime sau pagube materiale.