Un nor toxic din Palma va veni peste România! Iată ce avertismente au dat specialiștii

,
Nor toxic

Un nor toxic din Palma va veni peste România! Iată ce avertismente au dat specialiștii 

[Sursa foto: PixaBay]

Un nor toxic provocat de Cumbre Vieja, vulcanul din Palma, va veni peste România! Silviu Gurlui spune că norul toxic va fi resimțit în toată țara.


In articol:

Un nor toxic provocat de Cumbre Vieja, vulcanul  din Palma, va veni peste România! Silviu Gurlui spune că norul toxic va fi resimțit în toată țara.

Un nor toxic din Palma va veni peste România! Iată ce avertismente au dat specialiștii

„Modelele sunt în evoluție. Acum, pare că norul de dioxid de sulf intră în România, prin vest, pe la Timișoara și se va întinde peste toată țară până luni seară, dacă nu apar alte evoluții. Așadar, timp de două zile ar putea fi deasupra țării. România poate fi sub norul de particule și compuși chimici rezultați din acea zonă.

Nor toxic

Profesorul a mai subliniat că este important ca oamenii să poarte mască de protecție pentru a nu inhala aerul toxic.

[Sursa foto: PixaBay]

Aceste efect e posibil să fie mult mai important pe termen lung prin procesele care au loc la înălțimi foarte mari în timp, pot apărea compuși chimici secundari și de modificare măcar locală a acestor proprietăți legate de aerosolii din atmosferă la înălțimi foarte mari, care produc efecte pe termen lung legate de climă”, a explicat Silviu Gurlui, profesor la Facultatea de Fizică.

Citeste si: Cum poti salva PLANETA mancand sanatos. Raportul uimitor al ONU

Profesorul a mai subliniat că este important ca oamenii să poarte mască de protecție pentru a nu inhala aerul toxic.

Silviu Gurlui: Este un fenomen extrem de violent

Profesorul a estimat că fenomenul ar putea dura cel puțin două, trei luni.

„Este un fenomen extrem de violent, care după primele estimări și după modelele dezvoltate în prezent, pare că ar putea să se întindă măcar pentru două-trei luni de acum înainte.

Fenomenul a fost precedat de foarte multe cutremure, a fost prevăzut, iar populația a putut fi avertizată. Pagubele sunt enorme.

Citeste si: Raed Arafat a făcut anunțul despre vaccinarea obligatorie a românilor: „Dacă nu e vaccinare obligatorie, măcar testarea”

În aer au fost împrăștiate cantități foarte mari de cenușă, dar și de alte gaze toxice care afectează calitatea aerului. Au fost împrăștiate în atmosferă clor, brom, care pot interacționa cu compuși din atmosferă și să scadă destul de mult stratul de ozon la înălțimi foarte mari.

Se presupune că dacă vulcanii ar avea forță foarte mare, vom vedea dacă va fi cazul și acum, s-ar putea diminua cantitatea de ozon cu câteva procente.

Oxidul de sulf ridicat în atmosferă la înălțime, alți compuși formează acizi, ceea ce e important pentru climă și pentru oameni. Compuși secundari rezultați după interacțiunile cu compușii primari din atmosferă se comportă ca un ecran și împiedică razele solare să pătrundă mai adânc spre pământ, creează un efect de răcire”, a explicat Silviu Gurlui.

 

 

Citește-ne pe
Citește și:

Imagini uluitoare cu eruptia spectaculoasa a vulcanului din Islanda! Cercetatorii prepara carnati pe lava!

Dan Vîlceanu spune că România e un caz unic în Europa: Acest curent anti-vaccinist de negare a virusului a prins atât de mult

BOMBĂ! Florin Ristei, înșelat și părăsit de iubita supernă pentru un bărbat super celebru! Este SCANDAL imens

Vulcanul din Romania era crezut "adormit", dar "clocoteste" pana la pragul de eruptie

TERIFIANT! Semnele care prevestesc venirea unei CATASTROFE! Va fi HAOS in randul a milioane de oameni

Partenerii nostri:

Clipul zilei pe KANALD.RO:
Cookies