Raed Arafat a făcut anunțul despre vaccinarea obligatorie a românilor: „Dacă nu e vaccinare obligatorie, măcar testarea”

,
Raed Arafat
Raed Arafat a anunțat că, dacă nu se va impune vaccinarea obligatorie, se va impune măcar testarea periodică[Sursa foto: Facebook]

Raed Arafat a anunțat, marți seara, că dacă nu se va impune vaccinarea obligatorie , atunci se va impune măcar testarea periodică.


In articol:

Raed Arafat a lămurit curiozitățile românilor privind vaccinarea obligatorie. Șeful DSU a declarat că, dacă se infectează angajații din instituțiile medicale esențiale, nu va mai avea cine să lucreze și cine să trateze pacienții. 

Raed Arafat a făcut anunțul? „Dacă nu e vaccinare obligatorie, măcar testarea” 

„Nu e vorba numai de tine, ci că ești funcționar într-o structură esențială. Dacă te îmbolnăvești și vă îmbolnăviți între voi și mergeți acasă, nu mai are cine să lucreze. Dacă nu e vaccinarea obligatorie, trebuie măcar să te testezi periodic. (…) Cine nu vrea să se vaccineze, cel puțin trebuie să se testeze periodic în instituții cu expunere publică și unde avem personal care nu poate să plece acasă, să stea în carantină 14 zile sau să moară cum a murit un pompier acum câteva zile de 44 de ani nevaccinat. Acești oameni sunt expuși. Dacă nu e vaccinare obligatorie, măcar testarea”, a declarat Raed Arafat.

Citeste si: Vaccinul antigripal și cel anti-Covid pot fi făcute în același timp. Anunțul lui Valeriu Gheorghiță

Vaccin
Vaccinarea ar putea fi obligatorie și pentru persoanele vârstnice[Sursa foto: PixaBay]

Nelu Tătaru a declarat tot marți că va discuta cu premierul Florin Cîțu în vederea introducerii vaccinării obligatorii sau a testării periodice pentru personalul din instituțiile esențiale, precum profesori, pompieri și jandarmi. Vaccinarea ar putea fi obligatorie și pentru persoanele în vârstă.

„Ne gândim la vaccinare sau testare săptămânală. Acestea sunt opiniile pe care eu, ca și consilier onorific, le promovez la nivelul primului ministru, în care fac o evaluare a stării actuale”, a declarat Nelu Tătaru. 

COVID-19 face din ce în ce mai multe ravagii

Victor Costache, fost ministru al Sănătății, a vorbit despre situația actuală din spitalele de boli infecțioase.

Circumstanțele sunt critice pentru că apar tot mai mulți pacienți cu COVID-19 în stări grave, mulți dintre aceștia fiind tineri care nu au vrut să se vaccineze sau să se trateze. 

„Sunt medic și sunt în permanentă legătură cu colegii mei de la spitalele de boli infecțioase din țară. Situația e, într-adevăr, critică și sunt și fenomene noi cu care colegii mei nu s-au întâlnit în valurile anterioare. Este vorba despre pacienți din ce în ce mai tineri, afectați de forme severe, care vin de la început cu forme severe. Acestea survin la pacienți nonvaccinați de multe ori, care au refuzat voit vaccinarea și sunt foarte puțin complianți la tratament.

Citeste si: Carantină totală în șapte localități din România. Rate de infectare a depășit pragul de 6 la mie. Declarația pe propria răspundere a fost implementată

Eu am fost cel care a introdus restricțiile inițiale când încă nu cunoșteam această boală și ne-am luptat cu colegii de aunci pentru introducerea rapidă a stării de urgență care a limitat la început răspândirea COVID-19.

Acum e ușor să arăți cu degetul și e mai puțin important ce a fost, e important să reacționăm rapid. Cred că sunt puține soluții, dar stăm mult mai bine ca anul trecut. Acum avem vaccinul, cea mai puternică armă cu care ne putem lupta cu COVID-19”, a afirmat Victor Costache.

 

Citește-ne pe

Citește și:

Poveşti picante din Brăila de altădată. De unde vine refrenul: „La tanti Elvira uşor se câştiga lira“ VIDEO

Petrică Cercel se află în stare gravă la spital. Fiul lui a făcut primele mărturisiri: ”Virusul acesta nenorocit COVID”

Mii de pești morți plutesc pe fluviul Oder: 'Seamănă cu Cernobîl'. Germania acuză Polonia că nu a transmis informații

Avocado, darul lui Dumnezeu pentru femei

Se prelungește carantina până la mijlocul lunii octombrie! Cât de periculoasa este tulpina Delta

Partenerii nostri:

Clipul zilei pe KANALD.RO:
Cookies