Vaccinarea ar putea deveni obligatorie în România! Propunerea lui Nelu Tătaru: "Trebuie să înțelegem..."

,
vaccin
Vaccinarea ar putea devini obligatorie în România?! [Sursa foto: PixaBay]

Nelu Tătaru vrea ca vaccinarea să devină obligatorie pentru anumite categorii de persoane. Iată soluțiile găsite de politician.


In articol:

România se închide bucată cu bucată, din cauza infectărilor cu noul cororonavirus, care au explodat în ultimele zile. De aceea, Nelu Tătaru dorește introducerea vaccinării obligatorii sau testarea săptămânală pentru personale din sectoarele esențiale de activitate, precum profesori, polițiști, pompieri sau jandarmi.

vaccin
Nelu Tătaru vrea ca vaccinarea să devină obligatorie [Sursa foto: PixaBay]

Citeste si: VEȘTI PROASTE pentru nevaccinați! Se impun noi restricții. Premierul Florin Cîțu a făcut anunțul

Vaccinarea devine obligatorie în România?!

Marți, 14 septembrie, Nelu Tătaru a declarat la DigiFM, că va discuta cu premierul Florin Cîțu despre introducerea vaccinării obligatorii sau testarea săptămânală pentru profesori, polițiști, pompieri sau jandarmi. Obligativitatea imunizării ar putea fi impusă și pentru persoanele vârstnice, bolnavii oncologici sau cei imunodeprimați.

Citeste si: Restricții în apropierea Bucureștiului! Ce reguli se vor impune de ASTĂZI!

„Acele persoane din sectoarele esențiale să fie vaccinate, iar cei care au legături cu acele sectoare să fie testați săptămânal. Ne gândim la vaccinare sau testare. Acestea sunt opiniile pe care eu, ca și consilier onorific, le promovez la nivelul primului ministru, în care fac o evaluare a stării actuale. Deciziile se iau la nivelul Ministerului Sănătății sau CNSU, pe care îl conduce premierul. Trebuie să înțelegem că suntem într-un val patru, care este mai agresiv decât unu sau doi. Ne e greu să îl luăm în serios după un sezon estival”, a declarat Tătaru.

Nelu Tătaru este de părere că România traversează cea mai grea perioadă în prezent, din cauza valului patru al pandemiei de coronavirus, care este mult mai agresiv față de primele trei. Așadar, consilierul premierului vrea ca măsurile anti-Covid-19 să devină din ce în ce mai stricte, pentru a limita sau chiar stopa răspândirea virusului nemilos.

„În această categorie intră tot ce înseamnă persoane vârstnice, HIV/SIDA, bolnavi oncologici, transplantați, imunodeprimați.

Aici sunt cei pe care trebuie să îi avem în vedere într-o primă fază. Nu putem opri pandemia, dar putem limita numărul de decese și numărul de internări în Terapie Intensivă. Aceste măsuri merg sau converg spre acest deziderat”, a mai spus acesta.

Tătaru a mai declarat că persoanele care refuză să se imunizeze, vor fi obligate să se testeze săptămânal: „Se face (testarea – n.r.),

în general, săptămânal. Din punctul meu de vedere stimulările (tombole, premii) ar trebui să înceteze și să folosim acești bani pentru teste”.

Consilierul vrea să-i propună premierului Cîțu să impună vaccinare obligatorie la categorii esențiale sau testare săptămânală, iar cine refuză să se imunizeze sau să se testeze și reprezintă un pericol, să nu mai fie primt la locul de muncă.

„În măsura în care reprezintă un pericol, având în vedere și situația din localitatea respectivă, factorii care pot duce la o transmitere în comunitatea respectivă, putem să ne gândim și la acest lucru. Trebuie să înțelegem că binele sau beneficiul comun este mai important decât binele individual”.

Citeste si: Se prelungește carantina până la mijlocul lunii octombrie! Cât de periculoasa este tulpina Delta

Cadrele didactice, polițiștii sau pompierii, pe lista persoanelor care ar putea fi obligate să se vaccineze anti-Covid. Cadrele didactice intră la activități considerate esențiale, susține Nelu Tătaru, la fel și polițiștii, pompierii sau jandarmii.

„În acest moment sunt vaccinate 66% dintre cadrele didactie, iar copiii peste 3 ani aproximativ 13%. Cred că această mobilitate găsește un loc pentru transmitere și în școli. Cred că trebuie să ajungem și în acest sector esențial în care să înțelegem că efectiv vaccinarea nu reprezintă marele pericol care ne împiedică să scăpăm de această pandemie. Ba, din contră, este acel beneficiu pe care îl așteptam de un an de zile”, spune Tătaru.

„Vaccinarea a început cu acest categorii (polițiști, pompieri, jandarmi – n.r). Cred că ar trebui să începem reașezarea vaccinării și a testării tocmai la fel cum am început, în funcție de imporanța desfășurării activității a unei societăți, a unei comunități”, a conchis Nelu Tătaru, la DigiFM.

 

Citește-ne pe

Citește și:

Schimbare permis auto 2022. Cum îți schimbi permisul de conducere anul acesta. Toți pașii

Purtătorul de cuvânt al PNL 'trage' în PSD: 'Tendinţele de derapaje către zona de populism'/ 'Politica nu este un poker'

Al 3-LEA RAZBOI MONDIAL, sta sa incepa! Rusia, Iran si China manevre comune! NATO si SUA pregatiti sa intervina, APOCALIPSA tot mai aproape

Cum se plătesc taxele și impozitele în 2022. Tot ce trebuie să știi despre plata acestora și ce se întâmplă dacă nu le achiți

Gestul banal care îi costă scump pe șoferi în 2022. Toți conducătorii auto sunt taxați sever dacă îl fac în trafic

Partenerii nostri:

Clipul zilei pe KANALD.RO:
Cookies