VEȘTI PROASTE pentru nevaccinați! Se impun noi restricții. Premierul Florin Cîțu a făcut anunțul

,
Cîțu
Premierul Florin Cîțu a făcut anunțul! Se prelungește starea de urgență și se impun noi restricții[Sursa foto: Facebook]

Vești proaste pentru nevaccinați! Premierul Florin Cîțu a anunțat că se prelungește starea de alertă cu 30 de zile iar valabilitatea testelor va dura 48 de ore.


In articol:

Vești proaste pentru nevaccinați ! Comitetul National pentru Situații de Urgență a adoptat în ședința de ieri, 9 septembrie, Hotărârea numărul 67 privind prelungirea stării de alertă în România.

Vești proaste pentru nevaccinați! Care sunt noile restricții impuse

Premierul Florin Cîțu a anunțat ieri, 9 septembrie, că Guvernul a prelungit starea de alertă cu încă 30 de zile. O schimbare ar fi faptul că valabilitatea testelor a fost prelungită până la 48 de ore. 

„Se prelungeşte starea de alertă cu 30 de zile. (…) Nu sunt modificări faţă de ce am avut până acum, una singură: pentru testele antigen prelungim valabilitatea de la 24 la 48 de ore”, a declarat premierul Florin Cîţu.

Hotărârea adoptată de CNSU

Comitetul Național pentru Situații de Urgență (CNSU) a adoptat următoarea hotărâre:

Art.1 – Se propune prelungirea stării de alertă pe întreg teritoriul național, pentru o perioadă de 30 de zile, începând cu data de 10.09.2021.

Art.2 – Măsurile de prevenire și control a infecțiilor generate de virusul SARS-CoV-2, propuse a fi adoptate începând cu data de 10.09.2021,

în contextul epidemiologic actual, sunt prevăzute în anexa la prezenta hotărâre.

Citeste si: Restricții în apropierea Bucureștiului! Nunțile și botezurile sunt interzise începând de AZI! Care sunt noile reguli

Art.3 – (1) Se aprobă, începând cu data de 13.09.2021, continuarea derulării proiectului pilot pentru o perioadă de 60 de zile, în incinta Aeroportului Internațional Sibiu la terminalul „Sosiri”, pentru detectarea persoanelor infectate cu virusul SARS-Cov-2 cu sprijinul echipelor canine special pregătite în acest sens de către Centrul Chinologic „Dr.

Aurel Greblea” Sibiu din cadrul Poliției Române.

(2) Pe perioada menționată la alin. (1), toate persoanele care tranzitează terminalul sosiri din incinta Aeroportului Internațional Sibiu, pot fi supuse verificărilor pentru depistarea infecțiilor cu virusul SARS-CoV-2 realizate de către echipele canine special pregătite.

(3) Persoanele indicate de echipajele canine ca posibil a fi infectate sunt testate gratuit cu test rapid pentru infecția cu virusul SARS-CoV-2, de către personalul Direcției de Sănătate Publică Sibiu sau personalul medical existent la nivelul aeroportului.

(4) Testele rapide utilizate în cadrul proiectului pilot sunt asigurate gratuit de către Direcția de Sănătate Publică Sibiu.

Citeste si: Este oficial! Circulație interzisă după ora 20:00 și magazine închise la ora 18:00. Orașul în care rata de incidenţă a depăşit 7,5 cazuri la mia de locuitori

Art.4 – (1) Se aprobă, începând cu data de 13.09.2021,

derularea unui proiect pilot pentru o perioadă de 60 de zile, în incinta Aeroportului Internațional „Avram Iancu” Cluj la terminalul „Sosiri”, pentru detectarea persoanelor infectate cu virusul SARS-Cov-2 cu sprijinul echipelor canine special pregătite în acest sens de către Centrul Chinologic „Dr. Aurel Greblea” Sibiu din cadrul Poliției Române.

(2) Pe perioada menționată la alin. (1), toate persoanele care tranzitează terminalul sosiri din incinta Aeroportului Internațional „Avram Iancu” Cluj, pot fi supuse verificărilor pentru depistarea infecțiilor cu virusul SARS-CoV-2 realizate de către echipele canine special pregătite.

(3) Persoanele indicate de echipajele canine ca posibil a fi infectate sunt testate gratuit cu test rapid pentru infecția cu virusul SARS-CoV-2, de către  personalul Direcției de Sănătate Publică Cluj sau personalul medical existent la nivelul aeroportului.

(4) Testele rapide utilizate în cadrul proiectului pilot sunt asigurate gratuit de către Direcția de Sănătate Publică Cluj.

Art.5 – Măsurile prevăzute la art. 1 și art. 2 din prezenta hotărâre produc efecte doar în situația aprobării lor prin acte normative ale Guvernului sau, după caz, ale conducătorilor ministerelor sau organelor administrației publice centrale.

Art.6 – Prezenta hotărâre se comunică tuturor componentelor Sistemului Național de Management al Situațiilor de Urgență.

Anexă
Anexa la HCNSU nr. 67[Sursa foto: stirioficiale.ro]

Întregul document poate fi consultat AICI: https://stirioficiale.ro/storage/Anexa%20la%20HCNSU%20nr.%2067%20-%20masuri.pdf 

 

 

Citește-ne pe
Citește și:

Încă nouă localități au intrat în scenariul roșu. Restricțiile impuse de autorități

LUX de bugetar: Clotilde Armand a avut CONCEDIU 17 zile din 30 de stare de alertă cât Sectorul 1 era ASEDIAT de gunoi

Anamaria Prodan e în stare de șoc ! Soția lui Laurențiu Reghecampf apare într-un dosar DNA. Ce se spune despre ea

Lovitură pentru români! Primele restricții pentru persoanele nevaccinate. Ce măsuri vor fi introduse în România

ȘCOLI ÎNCHISE pentru unii elevi! În ce localități va continua școala în regim online

Partenerii nostri:

Clipul zilei pe KANALD.RO:
Cookies