Un medicament extrem de necesar revine in farmacii! Vor fi aduse aproximativ 25.000 de cutii

Author: Luiza Stama
Actualizat: 01 feb 2021, 01:25
Euthyrox revine in farmacii

Un medicament extrem de necesar va putea fi gasit din nou in farmacii, anunta Asociatia Distribuitorilor Europeni de Medicamente.

Medicamentul necesar celor cu afectiuni tiroidiene revine

De astazi, pacientii cu afectiuni tiroidiene isi vor putea cumpara Euthyrox.

Primele cantitati sosite prin import paralel au fost deja distribuite, iar o alta cantitate, de aproximativ 25.000 de cutii vor ajunge in curand in tara, anunta Asociatia Distribuitorilor Europeni de Medicamente, potrivit rador.ro.

Medicamentele importate nu sunt compensate insa in Romania, asa cum se intampla in alte state din Europa, asa ca romanii vor plati pretul intergal pentru Euthyrox, nedecontat de stat.

Pretul Euthyrox importat paralel este acelasi cu al Euthyrox importat direct in Romania si a fost publicat in Monitorul Oficial in 10 septembrie, arata ADEM.

Citeste si: 5 semne ca ai probleme cu glanda tiroida! La punctele 2 si 3 chiar nu m-am gandit niciodata, m-au pus pe ganduri!

Cantitatile de medicament sunt limitate. Apelul ADEM

Asociatia Distribuitorilor Europeni de Medicamente a facut si un apel la pacientii cu afectiuni tiroidiene sa nu cumpere cantitati mai mari decat necesarul astfel incat medicamentul sa ajunga la cat mai multi pacienti.

„O cantitate de aproximativ 25.000 de cutii a 50 de comprimate vor fi importate paralel in Romania in urmatoarea perioada, primele cantitati urmand a fi distribuite in farmacii incepand cu 28 septembrie. Aceste cantitati vor asigura necesarul pe 3 luni a 12.500 de pacienti sau pe o luna a 37.500 de pacienti. Precizam ca medicamentele importate paralel nu sunt compensate in Romania, spre deosebire de alte state europene, prin urmare Euthyrox din import paralel va putea fi achizitionat din farmacii doar la pret cu amanuntul, nedecontat de stat.

Avand in vedere faptul ca o cutie cu 50 de comprimate asigura tratamentul unui pacient pe o durata de 1,5 luni, rugam pacientii sa nu achizitioneze cantitati mai mari decat necesarul pe maxim 3 luni, astfel incat cantitatile totale disponibile in piata, atat de Euthyrox 100 mcg formula fara lactoza, cutii a 100 de comprimate, distribuita direct de producator, cat si Euthyrox 100 mcg formula cu lactoza, importata paralel, cutii a 50 de comprimate, sa poata fi distribuite catre cat mai multi pacienti”, afirma ADEM.

Cine va primi medicamente compensate cu 90% începând cu data de 1 ianuarie 2023. Unele dintre ele costă și cu 50% mai mult

Citeste si: Vești bune pentru pacienții afectați în această perioadă de lipsa de pe piața a medicamentului Euthyrox! Iata ce a anuntat Ministerul Sanatatii

Citeste si: Toți românii trebuie să știe! De când redevine obligatoriu cardul de sănătate

 


Cristina și Radu au parte de primele tensiuni, în Casa iubirii! Ce anume a supărat-o pe tânăra concurentă! Iată ce decizie au luat cei doi în privința relației lor! „M-a deranjat în camera roșie un gest pe care l-ai făcut!”

Primele momente tensionate pentru Cristina și Radu! Tânăra a mărturisit ce anume a deranjat-o la comportamentul partenerului ei. Iată ce se va întâmpla cu idila lor în Casa iubirii!

Cookies