Un medic ORL trage un semnal de alarmă: ”Un bețișor folosit pentru a curăța urechea poate duce la perforarea timpanului!”

,

Duminică, de la ora 11:30, o nouă ediție Apel la consilier, prezentată de Eva Pavel, la Kanal D

Duminica aceasta, de la ora 11:30, la Kanal D, Eva Pavel, consilier medical international, își continuă drumul prin spitalele din străinătate în căutarea celor mai bune soluții de tratament, într-o nouă ediție ”Apel la consilier”. Telespectatorii vor putea descoperi care sunt cauzele care duc la apariția timpanului perforat, dar și cum este abordată această afecțiune și ce implică tratarea ei într-un spital din Turcia.

Citeste si: De ce îți țiuie urechea și ce înseamnă, de fapt, acest zgomot

În ciuda faptului că pare un gest normal, curățarea urechii cu un bețișor poate duce la leziuni ale timpanului, spune unul dintre cei mai apreciați medici ORL din Turcia. 

”Cea mai frecventă cauză a perforării timpanului este cauzată de infecțiile din urechea medie. În plus, traumatismele sau loviturile la nivelul timpanului sau al urechii pot provoca perforații ale timpanului. O lovitură fizică la nivelul urechii sau un bețișor de ureche folosit pentru a curăța urechea, precum contactul cu timpanul sau expunerea la o explozie, pot duce la perforarea timpanului”, a mărturisit Dr. Ibrahim Yagci în ediția  Apel la Consilier  din această săptămână.

Cum poate fi vindecată această afecțiune și ce metode revoluționare de tratament sunt disponibile în străinătate în situațiile în care este diagnosticată pierderea auzului, descoperim împreună duminică, de la ora 11:30, la Kanal D.

Citeste si: Sfatul specialistului la “Dimineața cu noi”: cum să ne amenajăm corect și frumos un apartament de familie

 

Citește-ne pe

Citește și:

România, printre ţările care ar fi afectate de norul radioactiv în caz de accident la centrala nucleară Zaporojie

Marius Budăi, anunț privind creșterea pragului de la care pensiile ar fi scutite de impozit. Cine scapă de taxe de la 1 ianuarie 2023

Rezultatele referendumului din Luhansk - Republica autoproclamată e cu un picior în Federația Rusă

Regina NU a murit la ora anunțată de Palatul Buckingham! De ce nu s-a anunțat decesul la timp

Decizie privind dublarea alocațiilor. Măsura prevede majorarea pragului de venituri de la care se acordă ajutorul de la stat

Partenerii nostri:

Clipul zilei pe KANALD.RO:
Cookies