Un irakian afiliat ISIS a încercat să-l asasineze pe George Bush

,
George Bush

Un irakian afiliat ISIS a încercat să-l asasineze pe George Bush

[Sursa foto: www.theguardian.com]

FBI afirmă că un bărbat din Ohio, Shihab Ahmed Shihab Shihab, ar fi plănuit un asasinat al fostului președinte american George Bush.


In articol:

Un irakian care avea legături cu organizația Stat Islamic (SI) a încercat să organizeze, din Statele Unite, asasinarea fostului președinte George W. Bush, potrivit Poliției federale americane (FBI), transmite AFP.

George Bush

Shihab Ahmed Shihab Shihab ar fi plănuit un asasinat al fostului președinte american George Bush.

[Sursa foto: www.theguardian.com]

Citeste si: Cine este autorul masacrului din Texas care a împușcat mortal 19 copii și 2 adulți. Salvador Ramos era transgender și adora să poarte fuste scurte, potrivit unor informații

Un irakian afiliat ISIS a încercat să-l asasineze pe George Bush

Persoana este acuzat că "a ajutat și a susținut tentativa de omor a(...) unui fost preşedinte al Statelor Unite", a notat FBI într-un document făcut public.

Shihab Ahmed Shihab a ajuns în mod legal în Statele Unite în 2020. Acesta a încercat să recruteze alți irakieni și să-i aducă pentru a comite atacul și a efectuat cercetări la Dallas, în Texas, în apropierea unor locuri legate de fostul președinte republican (2001-2009).

Echipa "dorea să îl omoare pe fostul președinte Bush, deoarece estimau că el este responsabil pentru moartea a numeroși irakieni" în urma intervenției sale militare lansate în 2003, potrivit documentului.

Citeste si: Joe Biden vrea alte reguli pentru achiziționarea armelor după atacul armat din SUA: “Când, pentru numele lui Dumnezeu, vom înfrunta lobby-ul armelor?”

Procurorii federali au transmis într-un comunicat că, Shihab Ahmed Shihab, în ​​vârstă de 52 de ani, a fost arestat marți dimineață. 

Un purtător de cuvânt al lui Bush a declarat marți că fostul președinte nu este îngrijorat.

“Președintele Bush are toată încrederea din lume în serviciile secrete americane și în comunitățile noastre care aplică legea și cele de informații”, a declarat șeful de cabinet al fostului președinte, Freddy Ford.

De ce voia Shihab Ahmed Shihab Shihab să-l asasineze pe fostul președinte SUA?

Potrivit mandatului, Shihab a dorit să îl ucidă pe fostul președinte George Bush ca răzbunare pentru irakienii uciși în timpul invaziei din 2003, în timpul primului dintre cele două mandate ale lui Bush. 

Mai mult, FBI a transmis că Shihab i-a spus unui informator al biroului, specializat în traficul de imigranți, că a făcut parte dintr-un grup numit al-Raed (n.r. tunet în arabă), condus până de curând de un fost pilot al dictatorului irakian executat Saddam Hussein.

De asemenea, brbatul ar fi întrebat dacă informatorul ar putea introduce ilegal în SUA aproximativ șapte asasini ai Statului Islamic care să execute lovitura și apoi să-i ducă pe aceeași rută după ce l-ar fi ucis pe Bush, se arată în mandat.

Presupusul plan prevedea ca asasinii, cel puțin unii dintre ei provenind din Irak, Turcia, Egipt și Danemarca, să intre pe la granița de sud cu vize de vizitator din Mexic, conform theguardian.com.

 

Citește-ne pe

Citește și:

Profesoara care a creat un Silicon Valey în Prahova. Foştii ei elevi lucrează la marile companii IT din lume

Care este motivul pentru care Sandra Bullock a renunțat la actorie

Ședință pe tema securității energetice la guvern. Ciucă: E esenţial să asigurăm cantităţile de gaze naturale care să permită aprovizionarea

Avocado, darul lui Dumnezeu pentru femei

Vladimir Putin a răspuns dur, după ce a fost ironizat pe seama faptului că se crede „mascul alfa”: „Dezgustător”

Partenerii nostri:

Clipul zilei pe KANALD.RO:
Cookies