Un cutremur cu magnitudinea 6,1 s-a produs în largul Timorului de Est

,

Autoritățile sunt în stare de alertă. Un cutremur cu magnitudinea 6,1 s-a produs în largul Timorului de Est.


In articol:

Un cutremur cu magnitudinea 6,1 s-a produs, vineri, 27 mai, în largul coastei Timorului de Est, potrivit Institutului american de geofizică USGS, care a avertizat că un tsunami ar putea ”afecta regiunea Oceanului Indian” informează AFP, citată de  News.ro.

Citeste si: Cerul Chinei, roșu ca sângele: „Va fi un cutremur în șapte zile!” Motivul pentru care s-a înroșit cerul în apropiere de Shanghai

Un cutremur cu magnitudinea 6,1 s-a produs în largul Timorului de Est

Cutremurul s-a produs la o adâncime de 51,4 km în largul vârfului estic al insulei Timor, care este împărțită între Timorul de Est şi Indonezia.

Timorul Oriental se află pe Centura de Foc a Pacificului, unde întâlnirea unor plăci tectonice provoacă o activitate seismică importantă.

Nu s-au înregistrat pagube semnificative, potrivit unor postări pe Twitter.

Agenția indoneziană de meteorologie, climatologie și geofizică (BMKG) a declarat că seismul nu a declanșat o alertă de tsunami.

Timorul de Est este situat în zona supranumită "Cercul de Foc" al Pacificului, unde coliziunea plăcilor tectonice provoacă cutremure frecvente, aici se înregistrează aproximativ 85% din activitatea seismică mondială.

Citeste si: Cutremurul de 7,4 grade care a zguduit România din temelii pe 10 noiembrie 1940: „Toate ceasurile s-au oprit. Au căzut turnuri de la sfintele biserici, iar din subsol iese fum”

Timorul de Est, cu o populație de 1,3 milioane de locuitori, este cea mai tânără țară din Asia de Sud-Est și a sărbătorit recent 20 de ani de independență. Fosta colonie portugheză și-a declarat independența față de Indonezia în 2002, după 24 de ani de ocupație.

În februarie, un seism cu magnitudinea de 6,2 în Sumatra de Nord, în Indonezia vecină, a provocat moartea a cel puţin opt persoane.

În 2004, un cutremur de magnitudinea 9,1 în largul coastelor Sumatrei a declanșat un tsunami care a ucis 220.000 de oameni în întreaga regiune, inclusiv 170.000

de indonezieni.  

 

Citește-ne pe

Citește și:

Imaginea care i-a făcut să exclame până şi pe inspectorii RAR: „E păcat să pui şurub unde poţi lega cu sârmă, adică funie“

Românii vor plăti taxe mai mari. Ce măsuri fiscale pregătește Guvernul

Suntem zmei în online: Aproape jumătate din vânzările online din Europa de Est sunt făcute de români

Avocado, darul lui Dumnezeu pentru femei

REZULTATE contestații Bacalaureat 2022. EDU.RO publică notele finale la BAC 2022, după rezolvarea contestațiilor

Partenerii nostri:

Clipul zilei pe KANALD.RO:
Cookies