Un copil de patru ani din Pitești a murit, după ce a mers la stomatolog. Ancheta a fost deschisă la începutul anului 2022

Author: Andreea Buinoschi
Actualizat: 31 dec 2022, 09:11

Un copil de patru ani din Pitești a murit, după ce a mers la stomatolog. Ancheta a fost deschisă la începutul anului 2022

Sursa: pexels

Un copil de patru ani din Pitești a murit, după ce fost la stomatolog. A fost nevoie de trei ani pentru ca medicul și administratorii clinicii să fie trimiși în judecată.

Un copil de patru ani din Pitești a murit, după ce a făcut o vizită la stomatolog. Au trecut aproximativ trei ani de la tragedie, iar vinovații abia acum sunt trași la răspundere.

Un copil de patru ani din Pitești a murit, după ce a făcut o vizită la stomatolog

Copilul a mers la o clinică stomatologică din Pitești, dar, din nefericire, nu s-a mai întors acasă.

Acesta a fost anesteziat, pentru a i se putea face o intervenție stomatologică. Acum, după aproximativ trei ani de la cele întâmplate, medicul și doi administratori au fost trimiși în judecată.

Aceștia sunt cercetați, conform agerpres.ro, pentru ucidere din culpă, iar ancheta a fost deschisă în luna februarie a anului 2020. În urma acesteia, s-a stabilit faptul că respectiva clinică nu avea autorizație pentru efectuarea procedurilor analgosedare.

Citește și: Cine este tânărul care a fost ucis într-un club din Marea Britanie. Criminalul se află în libertate

Mai mult decât atât, unitatea medicală nu avea nici instrumentalul medical necesar unei monitorizări și unei resuscitări, conform normelor de specialitate.

Citește și: Informatii despre pulsul normal in functie de varsta

Copilul de patru ani a intrat în stop cardio-respirator

Copilul a mers la stomatolog pe data de 10 februarie 2020, atunci când a și intrat în stopul cardio-respirator, din cauza unei anestezii generale. Micuțului i-au fost aplicate manevrele de resuscitare și a fost transferat de urgență la Spitalul de Pediatrie din Pitești.

Ulterior, acesta a fost adus în București, la Spitalul Grigore Alexandrescu.

Pacientul și-a pierdut viața două zile mai târziu, iar mai multe anchete au fost începute din cauza celor întâmplate.

La vremea respectivă, Ministerul Sănătății a declarat că mai multe verificări au loc la clinica stomatologică din Pitești și, conform acestuia, au avut loc mai multe intervenții cu nerespectarea obiectului de activitate.

Mai mult decât atât, clinica a fost amendată cu suma de 20.000 de lei de către inspectorii DSP Argeș, iar anesteziile generale au fost interzise în toate cele cinci cabinete medicale ale clinicii.

Citește și: Motivul pentru care un tânăr a ucis un bărbat decapitându-l cu un fierăstrău. Crima a avut loc de Crăciun, în Călărași

„Tehnica folosită se cheamă largă sedare. Este o practică curentă și în experiența mea și în colaborare cu foarte multe clinici stomatologice, am experiență de peste 400 de copii anesteziați așa. Familia și-a dat acordul”, a spus medicul anestezist, la acea vreme.

Autopsia a scos la iveală cauza decesului: stopul cardio-respirator apărut în urma anesteziei. Cazul a fost preluat de către procurorii de pe lângă Judecătoria Pitești, iar familia copilului de patru ani așteaptă să se facă dreptate, chiar dacă nimeni și nimic nu îl va putea aduce înapoi pe acesta.