Prima reacție a tatălui tânărului care a lovit 6 copii pe trecerea de pietoni. De ce a fugit acesta de la locul accidentului

Author: Diana Tilă
Actualizat: 23 dec 2022, 19:26

Prima reacție a tatălui tânărului care a lovit 6 copii pe trecerea de pietoni. De ce a fugit acesta de la locul accidentului

Sursa: Sursa: Observator News

Un tânăr de 19 ani s-a urcat la volan sub influența alcoolului, fără permis și a lovit șase copii pe o trecere de pietoni din Petroșani, iar unul dintre ai a murit. Tatăl șoferului a avut o primă reacție.

Tatăl șoferului din Petroșani, care a lovit un grup de copii pe o trecere de pietoni, a făcut primele declarații după ce unul dintre copii a murit.

Citește și: „Ne-a luat ca pe popice”. Cine este Cosmin, băiatul de 11 care a murit în Petroșani, după ce a fost lovit în plin de un tânăr beat și fără permis

Prima reacție a tatălui tânărului care a lovit 6 copii pe trecerea de pietoni. De ce a fugit acesta de la locul accidentului

Șoferul era băut și nu avea permis de conducere. Pe lângă aceste două infracțiuni, tânărul a fugit și de la locul accidentului. Acesta a fost prins după 15 minute în orașul Aninoasa și dus la audieri. Băiatul avea o alcoolemie de 0,81 la mie.

Tatăl șoferului a explicat de ce ar fi fugit fiul său de la locul accidentului. În plus, bărbatul a dezvăluit că fratele mai mic al șoferului vinovat de accident se afla în mașină, alături de acesta, în momentul dramei din Petroșani. Copilul, de doar 9 ani, i-a spus tatălui său cum au decurs lucrurile. 

”Prima dată l-a sunat soția, pe la ora șapte, ca să îi confirme că este tot acolo și nu a plecat în altă parte. După aia nu am mai ținut legătura, pentru că am avut încredere. Am aflat ce s-a întâmplat din ce am văzut pe telefon, și ne-a sunat cineva”, spune tatăl băiatului.

Citește și: Durere in partea stanga a corpului – cauze si remedii

Citește și: Ce a făcut șoferul din Petroșani care a spulberat un grup de copii pe trecerea de pietoni după impact. Tânărul a ucis un copil de 11 ani

Îmi pare rău de copilul meu, va plăti pentru ce a făcut ”, spune tatăl tânărului care a lovit 6 copii pe trecerea de pietoni, la Petroșani.

”Copilul ne-a spus că prietenul lui Claudiu i-a spus să meargă până în Petroșani pentru că are o treabă, să facă o cursă până în Petroșani. După aceea, că ar fi jucat biliard pe undeva și că ar fi consumat o bere sau două, nu știu exact.

Și înainte de accident, spune cel mic, că prietenul lui îl îndemna să meargă mai tare.

Eu spun ce a spus copilul, că nu am de unde să știu, nu am fost acolo. La un moment dat, la 100 sau 200 de metri, a oprit mașina pentru că prietenul lui a fugit din mașină”,  povestește bărbatul, la postul de știri.

Citește și: A murit un copil din cei șase care au fost loviți pe trecerea de pietoni, în Petroșani. Vinovat este un tânăr de 19 ani, beat și fără permis

Tatăl soferului spune că fiul său a plecat de la locul accidentului pentru a-și aduce fratele acasă, în siguranță.

”A spus că gândul lui a fost să își aducă fratele acasă. Vă dați seama că noi nu îl lăsam să plece nici cu mașina, pentru că știam cum este cu ea, nu îl lăsam să plece nici băut, nici cu fratele. Dar așa s-a întâmplat fără voia noastră, fără știrea noastră ”, mai spune tatăl.

În urma accidentului din Petroșani, unul dintre copiii loviți, în vârstă de 11 ani, a murit la spital. Un altul este în stare foarte gravă și luptă în aceste ore să trăiască.