Un aer polar vine în România la finalul săptămânii acesteia! Se anunță temperaturi de până la -20 de grade Celsius

Author: Lavinia Medrea

Se anunță temperaturi de până la -20 de grade Celsius

Sursa: PixaBay

Iarna își intră în drepturi în România începând de duminica aceasta și pe parcursul săptămânii viitoare! Meteorologii anunță temperaturi care se vor încadra între -8 grade - 2 grade Celsius, cele mai scăzute înregistrându-se în depresiuni și nordul Moldovei.

Administrația Națională de Meteorologie (ANM) a anunțat că nopțile și diminețile vor fi

foarte reci, cu temperaturi minime încadrate între -17 grade și -7 grade Celsius. Este posibil ca temperaturile să scadă până la -20 de grade Celsius în depresiuni și la munte.

Un aer polar vine în România la finalul săptămânii acesteia

În București, temperaturile se vor încadra între -10 și -8 grade Celsius noaptea.

Gerul va fi resimțit ziua în regiunile estice

și sud-estice, dar și noaptea, în majoritatea regiunilor, în special în nord-vest și în centru. Pe timp de zi, cerul va fi înnorat și vor apărea precipitații pe arii extinse. Va ninge peste tot, cu excepția Olteniei și zona joasă de relief din Banat, unde va ploua și va fi lapoviță.

Citește și: Avertizare ANM de viscol și ninsoare până vineri! Cod galben în principalele zone ale țării

Noaptea, cerul nu va mai fi atât de înnorat în jumătatea de nord-vest a țării, dar se va înnora temporar sud-est, unde va ninge. Vântul va avea sufla puternic temporar în cea mai mare parte a țării, mai mult la munte, în prima parte a zilei în jumătatea de vest, apoi mai mult în sud-est. Temperaturile maxime nu vor depăși intervalul de -2- 6 grade Celsius, iar cele minime nu vor trece de intervalul

-12 şi -2 grade Celsius.

Citește și: Ce s-a întâmplat când mama Elodiei a încercat să ia legătura cu nepotul ei: „L-a influențat negativ pe copil”

Cod galben de vreme rea în România

Meteorologii ANM au anunțat ninsori abundente la munte pentru intervalul 1- 3 februarie 2023, iar vântul va sufla cu putere în anumite județe din țară. 

În perioada 1- 3 februarie 2023, va ninge abundent la munte, în special în zona Carpaților Occidentali și în jumătatea de nord a Carpaților Orientali. Ninsoarea va fi cantitativ semnificativă, cu peste 30- 40l/mp. Stratul depus de zăpadă va fi, de asemenea, consistent.

Citește și: Ninsorile și viscolul au luat cu asalt drumurile! Vizibilitatea de pe A1, aproape inexistentă

Vântul va sufla cu peste 70 de km/oră, iar în zonele cu peste 1.700 de metri altitudine vântul va bate și mai puternic, ajungând la o viteză de peste 90 de km/oră. Vizibilitatea va fi, de asemenea, extrem de redusă.

Aer polar peste România și temperaturi negative în zonele montane înalte și în depresiuni! Prognoza meteo ANM duminică, 13 noiembrie 2022

În Transilvania și Oltenia este valabil, de asemenea, un cod galben de azi-dimineață, a anunțat Administrația Națională de Meteorologie.

În cursul zilelor de miercuri și joi, vântul va ajunge să sufle puternic, ajungând la viteze de până la 65 de km/oră, potrivit meteorologii.

Temporar, vântul va sufla puternic pe arii restrânse și în restul țării.