Ninsorile și viscolul au luat cu asalt drumurile! Vizibilitatea de pe A1, aproape inexistentă

Author: Lavinia Medrea

Vizibilitatea de pe A1, aproape inexistentă

Sursa: Facebook DRDP Craiova

Vizibilitatea a devenit aproape inexistentă pe șoseaua A1, între Sebeș și Deva, unde șoferii de abia au mai văzut marcajele din cauza viscolului și a ninsorilor.

Un  cod galben de ninsori şi viscol  în zona Carpaţilor Occidentali şi în cea din jumătatea de nord a Carpaţilor Orientali rămâne valabil până mâine, la ora 10.00. 

Ninsorile și viscolul au luat cu asalt drumurile

La puțin timp după miezul nopţii, o bucată de drum din Transalpina, dintre Novaci şi staţiunea Rânca, a fost închisă din cauza viscolului și a ninsorilor.

„Joi, 02.02.2023, având în vedere ninsorile abundente și viscolul care produc vizibilitate extrem de redusă, CNAIR și Poliția Rutieră au decis închiderea sectorului de drum Rânca- Novaci de pe DN 67C (km 16+000 – km 34+800), începând cu ora 00:30, pentru toate categoriile de autovehicule. Precizăm

că intervalul acestei închideri este de astăzi, la ora 00:30 până joi,02.02.2022, ora 08:00, în funcție de condițiile meteorologice. Facem apel la conducătorii auto să circule prudent, să adapteze viteza la condițiile din trafic, să plece la drum doar dacă au autovehiculele echipate corespunzător pentru condiții de iarnă și să se informeze în prealabil cu privire la condițiile de trafic din zonele tranzitate”
, a informat Compania Națională de Administrare a Infrastructurii Rutiere.

Citește și: Vremea azi, 2 februarie. Va mai continua să ningă, iar la munte va fi viscol. Ce se întâmplă cu vremea în București

Mai multe utilaje deszăpezire au intervenit pentru a curăţa un sector de drum din Defileul Jiului, unde a nins foarte mult iar vizibilitatea a devenit aproape inexistentă.

Citește și: Theo Rose a vorbit despre nuntă cu lacrimi în ochi! De ce nu va îmbrăca rochia de mireasă?!

Pe autostrada A1, pe sensul de mers Sebeş-Deva, șoferii au fost puși în dificultate din cauza condițiilor meteo, căci de abia au mai reușit să vadă sensurile de mers.

În munţii Parâng, la peste 1.800 de metri altitudine, rafalele au atins peste 90 de km/oră, iar în unele zone au fost emise și mesaje Ro-Alert. La Anina şi la Bozovici, zăpada a ajuns la un strat de 20 de centimetri, precum și în Pasul Tihuţa, la limita judeţelor Suceava şi Bistriţa-Năsăud, motiv pentru care utilajele de deszăpezire au intervenit.

Ninsori și viscol puternice la munte

Un cod galben de ninsori şi viscol în zona Carpaţilor Occidentali şi în cea din jumătatea de nord a Carpaţilor Orientali rămâne valabil până mâine, la ora 10.00.

Citește și: Avertizare ANM de viscol și ninsoare până vineri! Cod galben în principalele zone ale țării

Ce amendă au primit turiștii care au mers la cabana de pe Transfăgărășan, deși era închisă din noiembrie. Aceștia au cerut ajutorul abia după a doua avalanșă

Aici, vântul suflă cu o viteză de 70 de km/oră.