Ultima ora! S-a aflat cu cat cresc pensiile si alocatiile!

,

Dublarea alocatiilor si cresterea punctului de pensie sunt in discutie, iar Executivul ia in calcul procente care pot fi sustinute.

Executivul are în discuţie, ca variante de lucru, majorarea cu 15% a alocaţiilor pentru copii şi a punctului de pensie, de la 1 septembrie 2020, au declarat surse guvernamentale, pentru News.ro.

Alt subiect discutat de Guvern este cel referitor la creşterea salariilor profesorilor de la începutul lunii septembrie a acestui an, după cum prevede Legea salarizării, majorare care ar putea fi momentan amânată, au adăugat sursele citate.

Cresterea alocatiilor

Referitor la alocaţiile pentru copii, acestea ar trebui dublate de la 1 august, în urma hotărârii Curţii Constituţionale care a respins sesizarea Guvernului privind legea care anula decizia de amânare a majorării.

Cu toate acestea, premierul Ludovic Orban a afirmat, după decizia CCR, că nu există resursele financiare pentru dublarea alocaţiilor, dar va fi căutată o soluţie pentru că alocaţiile să crească în acest an.

Prin urmare, conform surselor citate de News.ro, Guvernul ia în calcul varianta creşterii alocaţiilor pentru copii cu un procent de 15%.

Referitor la subiect, PSD a ameninţat deja Executivul cu depunerea moţiunii de cenzură, dacă alocaţiile pentru copii nu vor fi dublate de la 1 august.

Şi majorarea pensiilor cu 15% de la 1 septembrie este în discuţie în Executivul, însă deocamdată acest lucru este la nivel de discuţie, nefiind luată o decizie în accest sens, au adăugat sursele menţionate.

Citeste si: Ce se întâmplă cu dublarea alocațiilor? Ludovic Orban: "În două săptămâni vom..."

Citeste si: Legea privind dublarea alocatiilor, neconstitutionala. Florin Citu: "Sa-si ceara scuze romanilor ca i-au mintit"

Cresterea pensiilor

Pe 8 iulie, ministrul de Finanţe Florin Cîţu afirma că pensiile pot creşte cu 10%, chiar dacă efortul financiar va fi mare. Creşterea cu 40%, aşa cum este prevăzută în legea adoptată de Parlament, „ar fi fost o bombă pentru stabilitatea economică”, chiar dacă nu exista criza provocată de coronavirus, mai aprecia ministrul liberal.

Potrivit Legii pensiilor aflată în vigoare, pensiile ar trebui să crească cu 40% de la 1 septembrie 2020.

Cresterea salariilor profesorilor

Cât despre creşterea salariilor pentru profesori de la 1 septembrie a.c., Executivul ia în calcul o amânare a măsurii, potrivit surselor citate.

Citeste si: Cu cat cresc pensiile? Florin Citu a aruncat bomba: "Noi nu facem lucruri populiste"

Citeste si: Violeta Alexandru a anuntat ca vor creste pensiile: "Acest Guvern este responsabil"

 

 

Citește-ne pe

Citește și:

România, printre ţările care ar fi afectate de norul radioactiv în caz de accident la centrala nucleară Zaporojie

Ramona: "Eu afara o sa fiu cu Livian!" Daiana plange cu jale! Ultimele strategii, la Puterea dragostei, ASTAZI, de la 11:00 si de la 17:00

Sondaj CURS - Românii nu văd o alternativă: PSD și PNL, 'condamnate' să rămână împreună

Ramona: "Eu afara o sa fiu cu Livian!" Daiana plange cu jale! Ultimele strategii, la Puterea dragostei, ASTAZI, de la 11:00 si de la 17:00

Bomba! Ramona si Bianca se muta la Cluj! Cum a reactionat Livian? "Sa o iau de buna? Nu stiu!"

Partenerii nostri:

Clipul zilei pe KANALD.RO:
Cookies