Tsunami în statele insulare din Pacificul de Sud, după erupția unui vulcan subacvatic! Efectele au fost devastatoare!

,

Valurile uriașe au provocat inundații grave în multe orașe din statele insulare Fiji, Tonga și Samoa, iar populația s-a refugiat în zonele mai înalte.


In articol:

Erupția vulcanului subacvatic din Pacificul de Sud a provocat o explozie puternică încă de vineri, când a început să erupă, iar sâmbătă s-a înregistrat a două explozie de mare amploare. Autoritățile din statele insulare Tonga, Fiji și Samoa au solicitat populației să se retragă în zonele mai înalte deoarece se așteptau din clipă în clipă că exploziile puternice să după că formarea valurilor de tip tsunami, extrem de periculoase pentru țările insulare apropiate.

Alertă de tsunami în statele insulare din Pacificul de Sud, după erupția unui vulcan subacvatic!

Mai mult decât atât, serviciile de meteorologie din statul Tonga au emis și avertizări de ploi abundente, inundații și rafale de vânt extrem de puternice pentru zona de coasta. Totodată autoritățile au lansat și o alertă de tsunami din cauza erupțiilor puternice, la peste 2300 de km depărtare, în Nouă Zeelandă.

eruptie vulcan

Eruptia vulcanului subacvatic din Pacificul de Sud

[Sursa foto: Sky News]

Potrivit biziday.ro, vulcanul a fost activ încă din dată de 20 decembrie 2021, însă ulterior a fost declarat inactiv pe 11 ianuarie 2022, iar cele două explozii au șocat autoritățile, care nu se mai așteptau la o asemenea catastrofă.

Citeste si: [Video] Bilant ingrozitor in urma tsunami-ului din Indonezia: Peste 800 de morti

La doar câteva ore de la lansarea avertismentului de către autorități, statele Fiji, Tonga și Samoa au fost lovite destul de puternic de valurile de tip tsunami. Imaginile care au fost postate pe rețelele de socializare au arătat dimensiunea urgiei. Oamenii care fug disperați din calea apelor și numeroase clădiri distruse de valurile uriașe. În statul Tonga, o biserică din lemn a fost avariată complet și măturată de apele puternice.

Citeste si: Alerta de tsunami dupa un cutremur de 7,5 grade. Un spital de covid a fost evacuat

 

Citește-ne pe

Citește și:

Decizia Poliţiei în cazul miliardarului prins cu 400 de kilometri pe oră pe o autostradă din Germania. „Nimeni n-a fost în pericol” VIDEO

România a fost, din nou, zguduită de cutremur. Seismul s-a produs în urmă cu puțin timp. În ce oraș s-a simțit

Lovitură pentru Rusia - Când vor depune Suedia și Finlanda cererea de aderare la NATO

Avocado, darul lui Dumnezeu pentru femei

O nouă profeție apocaliptică despre România: ”Ziua s-a transformat în noapte. Să ne rugăm Domnului” Ce spune Maria Ghiorghiu despe sfâșitul anului 2021

Partenerii nostri:

Clipul zilei pe KANALD.RO:
Cookies