Trupele NATO continuă să vină în România. Câți militari străini sunt cantonați, în aceste momente, în țara noastră

Author: Andreea Buinoschi
Actualizat: 24 aug 2022, 10:55

Trupele NATO continuă să vină în România. Câți militari străini sunt cantonați, în aceste momente, în țara noastră

Sursa: Istock

Din cauza războiului care durează în Ucraina de o jumătate de an, tot mai multe trupe NATO au fost deportate în România. Mai mult de 2.000 dintre militari au ajuns în țara noastră doar în ultima lună.

Trupele NATO continuă să vină în România. Tensiunile tot mai mari dintre Rusia și Ucraina cer prezența tot mai ridicată a militarilor, iar numărul celor aflați în țara noastră a crescut considerabil în ultima perioadă.

Militarii NATO, din ce în ce mai mulți în România

În momentul de față, în România, se află mai mult de 5.500 de militari din alte țări. Mai mult decât atât, peste 2.000 dintre aceștia au ajuns în România doar în ultima lună. Acest lucru s-a întâmplat în urma summit-ului NATO, ce a fost susținut la Madrid, și în cadrul căruia s-a cerut întărirea frontului estic.

Cei mai mulți militari au fost deportați la Baza Mihail Kogălniceanu. Aproximativ 2.500 de militari de la Divizia 101 Aeroportuară au ajuns luna trecută în România, pentru prima oară pe continentul european, cu desfășurare de drapel, de când Al Doilea Război Mondial s-a încheiat.

A fost format un grup de luptă sub comanda Statelor Unite ale Americii. Tot la baza Mihail Kogălniceanu au ajuns și 170 de militari din Canada care realizează mai multe misiuni de Poliție Aeriană.

Citeste si: Cine a omorât-o, de fapt, pe Daria Dughina. Rusia învinovățește America și Ucraina pentru atac

Mai mult decât atât, în țara noastră, a fost constituit primul grup de luptă sub comanda NATO. Acesta este condus de Franța și se află la Cincu. Din acesta fac parte 200 de olandezi, 800 de militari francezi, dar și 50 de ingineri geniști, toți venind în România prin rotație.

NATO ia măsuri, influențată fiind de acțiunile Rusiei

„Pe fondul agresiunii Federației Ruse, NATO își ia măsurile proprii de apărare și este posibil să stabilească liniile de apărare în apropierea inamicului, pentru că s-a declarat inamic Rusia față de NATO. NATO nu a vrut să strice relațiile stabile după acordul NATO-Rusia din 1997. Ba chiar după 2014, după ce Rusia a invadat Crimeea, NATO a rămas, chiar dacă acel acord a fost suspendat, NATO a rămas în acțiunile sale în limitele acordului, adică fără baze permanente, fără unități noi ale NATO, adică comandamente în zona statelor noi membre.

LIVE UPDATE Ziua 263 de război în Ucraina: Alexander Dughin, filozof rus, susține că Vladimir Putin este responsabil pentru eșecul înregistrat în partea de sud a Ucrainei

Din păcate, Federația Rusă a continuat agresivitatea și în 24 februarie, anul acesta, a invadat Ucraina. Statele din estul NATO au planuri de apărare la care contribuie celelalte state membre care nu sunt poziționate în această zonă.

Citeste si: Motivul pentru care Emmanuel Macron și Vladimir Putin nu au mai vorbit la telefon de mai bine de două luni: „Franța este un stat neprietenos”

Sunt militari ai Statelor Unite care staționează în această bază, dar vor fi puși sub comanda NATO dacă există iminența unui atac, dar nu va exista această iminență, nu în această idee au fost poziționate trupele. Ea a fost cauzată de agresivitatea Rusiei și reprezintă un răspuns de descurajare, pentru a se pregăti pentru eventuala apărare comună”, a declarat Ștefan Dănilă, general în rezervă, la Euronews România.

 


Patrick, pus la zid de Mihaela, după ce a fost desemnat favoritul publicului în Gală! „Acum, Patrick, e foarte sigur pe el, e cel mai votat” Iată cine a fost fata care i-a luat apărarea!

După ce a fost desemnat cel mai votat concurent, Patrick și-a schimbat atitudinea și unele fete l-au pus la zid! Iată ce controverse răsunătoare s-au iscat in casa fetelor si cine i-a sărit in apărare lui Patrick!

Cookies