Trei frați de 2, 3 și 6 ani au murit arși de vii după ce patul lor a luat foc. Incendiul s-a produs în București

Author: Alina Petre
Actualizat: 01 feb 2023, 11:49

Trei frați au murit într-un incendiu în București

Durere fără margini pentru o familie din București, după ce trei frați cu vârstele de 2, 3 și 6 ani au murit în urma unui incendiu.

Tragedia s-a produs marți dimineața, în București.

Frații au murit după ce după ce patul în care se aflau a fost cuprins de flăcările. Poliția a deschis dosar penal pentru ucidere din culpă. 

Citește și: El este bărbatul care a murit după ce a căzut în gol de la 25 de metri, după ce a fugit din calea unui Mercedes care derapase pe A1. Marius sărise în ajutorul unei persoane rănite

Trei frați de 2, 3 și 6 ani au murit după ce patul lor a luat foc

Trei copii care trăiau într-o casă din sectorul 5 al Capitalei şi-au găsit sfârşitul chiar în patul în care dormeau, cei mici aveau doar 2, 3 şi 6 ani.

Din primele informații, se pare că tragedia s-a întâmplat chiar sub privirile mamei copiilor, care se afla pe alt pat din aceeași încăpere.

După ce a simțit miros de fum, femeia s-a trezit și a încercat să stingă singură flăcările, dar din păcate a fost în zadar.

Femeia a sunat la 112 în jurul orei 5.35 și a cerut ajutorul pompierilor pentru a stinge un incendiu produs la o locuință în Sectorul 5.

La fața locului au intervenit 4 ambulanțe SMURD, 3 autospeciale de stingere, 1 echipaj pentru descarcerare, dar din păcate pentru cei trei copii nu s-a mai putut face nimic, iar medicii au declarat decesul.

Citește și: Cătălin Botezatu a vorbit despre motivul pentru care Stephan Pelger s-a sinucis: „El avea probleme”

„Primele echipaje de intervenție ajunse la caz au constatat că incendiul era deja stins și că se manifestase la un pat. Au fost identificate 3 victime în camera respectivă, copii cu vârstele de 2, 3 și 6 ani. S-au efectuat manevre de resuscitare. Din nefericire s-a constatat decesul acestora”, a transmis ISU București-Ilfov.

Cum s-a produs tragedia în care cei trei frați au murit

Din primele informații, se pare că  unul dintre copii s-ar fi jucat cu o brichetă și ar fi dat foc unui obiect care a ars mocnit peste noapte, până la ora cinci dimineața, când mama s-a trezit speriată în camera înconjură de fum. 

Pompierii ISU și-au exprimat regretul că nu i-au mai putut salva pe cei trei frați și au precizat că, pe fondul lipsei de supraveghere, copiii au devenit principalele victime ale incendiilor produse în locuințe.

Ajung la urechile noastre multe tragedii, dar intervenția din această dimineață ne-a rupt sufletul. Ce poate fi mai tragic de atât... trei frați, de 2, 3 și 6 ani, au fost găsiți intoxicați cu fum, în București. Cei trei copii nu au mai putut fi salvați...

Un bărbat de 55 de ani din Neamț, care a ajuns la psihiatrie, și-a stropit casa cu benzină, s-a închis în pod cu o butelie lângă el și a amenințat că va arunca totul în aer

Pe fondul lipsei de supraveghere, copiii au devenit principalele victime ale incendiilor produse la locuințe. În cele mai multe situații, ei nu pot aprecia pericolele din jur și le lipsește puterea de a se salva din calea focului. IGSU face apel la părinți să manifeste prudență maximă în această perioadă și să respecte regulile de prevenire a incendiilor .”, se arată într-o postare publicată pe pagina de Facebook a IGSU.

Citește și: Accident mortal la ieșirea din Reșița! Un bărbat a fost lovit din plin în timp ce trecea strada