Trei femei s-au infectat cu HIV după ce au apelat la Terapia Vampir! Aceasta este o tehnică populară, care promite întinerirea pacientelor

Author: Diana Ghita
Actualizat: 30 apr 2024, 22:58

Cum au ajuns cele trei femei să se infecteze cu HIV când au fost la estetician

Sursa: Pexels.com

Un incident șocant a fost dezvăluit recent în legătură cu trei femei care au fost diagnosticate cu HIV după ce au apelat la Terapia Vampir, în New Mexico.

Terapia Vampir în urma căreia pacientele au fost infectate cu HIV a avut loc într-un SPA medical fără licență, în anul 2018 și ridică semne de întrebare asupra siguranței în industria cosmetică.

Ce presupune Terapia Vampir

Ancheta realizată de Centrul pentru Controlul și Prevenirea Bolilor a scos la iveală practici periculoase în centrul SPA, inclusiv depozitarea tuburilor neetichetate de sânge și a injectabilelor medicale în condiții necorespunzătoare.

Seringi neîmpachetate erau împrăștiate în sertare și pe blaturi, iar unele flacoane de sânge dădeau semne de reutilizare.

Aceste condiții necorespunzătoare au dus la infectarea cel puțin a trei femei cu HIV. Terapia Vampir implică extragerea sângelui unui pacient și injectarea înapoi a plasmei bogate în trombocite în față.

Această procedură, promovată inițial ca o metodă de îmbunătățire a aspectului pielii, a căpătat popularitate în ultimii ani, în special după ce celebrități precum Kim Kardashian au împărtășit experiențele lor pe rețelele de socializare.

Însă, câțiva ani mai târziu, Kim Kardashian a spus că nu va face tratamentul din nou și a transmis în online că procedura a fost „foarte dură și dureroasă”.

Citește și: Informatii despre pulsul normal in functie de varsta

Citește și: Maria Ilioiu, desfigurata de tratamentele cosmetice. Cum arata acum fosta concurenta de la "Bravo, ai stil!"

Cum s-au infectat cele trei femei cu HIV

Cu toate acestea, incidentul din New Mexico atrage atenția asupra riscurilor asociate cu aceste proceduri cosmetice. În timp ce Terapia Vampir este considerată relativ sigură atunci când este realizată corect, manipularea necorespunzătoare a sângelui poate duce la consecințe grave.

„Este esențial ca sângele îndepărtat din corpul tău să fie păstrat steril. În caz contrar, ai putea dezvolta o infecție”,

au transmis specialiștii de la Centrul pentru Controlul și Prevenirea Bolilor, conform BBC.

Experții din domeniul sănătății recomandă ca femeile să cerceteze atent furnizorii de servicii cosmetice, înainte de a alege să facă astfel de tratamente, și să se asigurare că aceștia operează într-o unitate autorizată și licențiată.

Citește și: Vrei un aspect fizic placut? Profita de operatiile de infrumusetare

De asemenea, este esențial să se acorde atenție modului în care echipamentele medicale sunt manipulate și să se verifice sursele de sânge și substanțele utilizate în procedură pentru a evita riscul de infecție.

Terapia Vampir nu este singura procedură cosmetică riscantă. Recent, oficialii din domeniul sănătății au avertizat cu privire la un focar de botulism provocat de Botoxul contrafăcut, care a afectat mai multe persoane în mai multe state din SUA.