Regele Charles și-a reluat activitățile publice! Primul loc pe care a ales să-l viziteze este cu adevărat special

Author: Laura Macovei
Actualizat: 30 apr 2024, 15:45

Regele Charles și-a reluat activitățile publice! Primul loc pe care a ales să-l viziteze este cu adevărat special

Sursa: Profimedia

Regele Charles al III-lea al Marii Britanii și-a reluat activitățile publice, după o pauză de câteva luni de la aflarea diagnosticului de cancer.

După vestea care a șocat o lume întreagă, regele Charles al III-lea revine cu forțe proaspete.

Regele Charles al III-lea, prima activitate publică după diagnosticul de cancer

Alături de regina Camilla, Charles a mers într-o vizită emoționantă la un centru medical dedicat tratamentului cancerului. Aici, regele s-a întâlnit cu diferiți medici și pacienți.

 Aceasta este prima lui apariție publică după o perioadă de repaus.

Citește și: Care este starea de sănătate a Regelui Charles al III-lea. Familia Regală Britanică a făcut anunțul în urmă cu puțin timp

Ultima dată când regele s-a arătat în public a fost pe 31 martie, când a participat la slujba de Paște și a interacționat cu publicul în fața Capelei Saint-Georges din Windsor, lăsându-se fotografiat și purtând conversații prietenoase cu cei prezenți.

Citește și: Durere in partea dreapta a corpului – cauze si remedii

„Majestatea Sa regele îşi va relua în curând activităţile publice după o perioadă de tratament şi recuperare, în urma diagnosticului său de cancer”, a anunţat vineri într-un comunicat Palatul Buckingham, potrivit Digi24.

Regele Charles al III-lea urmează în continuare tratamentul pentru cancer

Regele Charles continuă tratamentul, iar angajamentele publice vor fi „ adaptate, dacă este necesar, pentru a minimiza riscul cu privire la vindecarea” regelui. 

Citește și: Prințesa de Wales a intrat în istoria Casei Regale Britanice. Ce titlu regal a primit Kate Middleton la scurt timp după ce a anunțat că are cancer

Un purtător de cuvânt al Palatului Buckingham a subliniat faptul că „ programul de tratament va continua și că medicii sunt suficient de mulţumiţi de progresele realizate până în prezent pentru

ca regele să reia câteva angajamente publice”.

Palatul Buckingham nu a oferit detalii despre starea de sănătate a regelui sau despre natura exactă a cancerului său. Boala a fost anunțată la începutul lunii februarie, după ce a fost descoperită în timpul unei operații de prostată câteva zile mai devreme. De atunci, suveranul a început tratamentul.