Aeronava Airbus A350, care, cu puțin timp după ora 19:00, plecase din Seattle cu destinația Istanbul, a fost forțată să aterizeze de urgență în New York, după ce comandantul aeronavei, Ilcehin Pehlivan, în vârstă de 59 de ani, s-a prăbușit la manșă.
Pilotul a decedat la scurt timp după decolare
Potrivit declarațiilor oferite de purtătorul de cuvânt al companiei aeriene, Yahya Ustun, echipajul de zbor a încercat să acorde primul ajutor pilotului, dar, din păcate, eforturile lor nu au avut succes.
„Comandantul de bord al avionului nostru Airbus 350 TK204 a leşinat în timpul zborului. După o tentativă zadarnică de prim ajutor, cabina noastră de pilotaj formată din alţi doi piloţi a decis să aterizeze de urgenţă, însă căpitanul nostru şi-a pierdut viaţa înainte de aterizare” , a
Citește și: Alimente bogate in B12. Surse de vitamina B12
Citește și: Cum l-a visat Adriana Bahmuțeanu pe Silviu Prigoană: “Iartă-mă, dacă ți-am greșit! A fost ca o premoniție.”
Ce s-a întâmplat cu pasagerii, după ce pilotul a murit în timpul zborului
Pilotul decedat era angajat al Turkish Airlines din anul 2007 și trecuse cu succes ultima evaluare medicală în martie, conform declarațiilor oficiale. Nu existau semne prevestitoare de probleme de sănătate. Într-o declarație oficială, compania a transmis condoleanțe familiei și colegilor: „Ca parte a familiei Turkish Airlines, ne exprimăm regretul profund pentru pierderea căpitanului nostru și transmitem gânduri de alinare familiei îndurerate, colegilor și tuturor celor apropiați”.
Monitorizarea traseului zborului TK204 a arătat că aeronava a zburat inițial deasupra Canadei, înainte de a face o întoarcere bruscă deasupra Insulei Baffin și de a se îndrepta spre sud, către aeroportul JFK. Zborul a aterizat în siguranță, iar pasagerii și-au continuat călătoria către Turcia prin intermediul aeroportului din New York.
Cauza decesului pilotului nu a fost încă făcută publică, însă, în acest caz, a fost deschisă o anchetă prin care oamenii legii vor încerca să stabilească ce a provocat decesul bărbatului. Piloții sunt obligați să efectueze controale medicale anuale, însă cei care au depășit vârsta de 40 de ani trebuie să-și reînnoiască certificatul medical la fiecare șase luni, conform BBC.