Tradiții și superstiții de Sfânta Ana: De ce nu e bine să muncești în această zi

,
sfanta ana
Sfânta Ana se sărbătorește pe 9 septembrie

Sfânta Ana 2021. Sfânta Ana se sărbătorește pe 9 septembrie, la o zi distanță de Sfânta Maria Mică.


In articol:

Sfânta Ana 2021.  Sărbătoarea de Sfânta Ana trebuie cinstită așa cum se cuvine, chiar dacă este la numai o zi distanță de una din marile sărbători creștin-ortodoxe ale anului, Sfânta Maria Mică, ce se aniversează pe 8 septembrie.

Sfânta Ana este o sărbătoare cu cruce neagră, dar una dintre cele mai importante din luna septembrie.

Tradiții și superstiții de Sfânta Ana: Ce e bine să faci și ce să nu faci în această zi sfântă

Sfânta Ana 2021. Potrivit unor tradiții și superstiții de Sfânta Ana, nu e voie să muncești deloc în această zi sfântă. Se spune în credința populară că cine muncește în această zi este sortit să primească lovituri.

Totodată, nu ai voie să speli haine de Sfânta Ana, fiind considerată o lipsă de respect față de mama Sfintei Fecioare Maria să faci acest lucru în această zi sfântă. Se spune în credința populară că fetele și femeile care spală haine de această sărbătoare vor sărăci.

Potrivit acelorași tradiții și superstiții de Sfânta Ana, este bine să cumperi cel puțin un cadou fie copilului tău fie altui copil de Sfânta Ana.

Se consideră că Sfânta Ana este protectoarea celor mici și a femeilor însărcinate.

Potrivit unor tradiții și superstiții de Sfânta Ana  din Moldova, se spune că femeile însărcinate care merg la biserică în această zi sfântă vor avea o sarcină ușoară.

E bine de știut că și copiii trebuie să respecte unele tradiții și superstiții de Sfânta Ana. Ei nu au voie să își supere părinții, iar părinții, la rândul lor, nu au voie nici ei să își supere copiii astăzi.

Credința populară spune că dacă se întâmplă acest lucru astăzi relația dintre părinți și copiii lor se răcește pentru tot restul vieții.

Totodată, este bine ca orice creștin să se roage astăzi la Sfânta Ana, mama Sfintei Fecioare Maria, iar credința populară spune că rugăciunile îi vor fi ascultate.

sfanta ana 2021
Sfânta Ana - tradiții și superstiții

Citeste si: Sfântul Alexandru 2021. Cine a fost, de fapt, Sfântul Alexandru, cel care este comemorat astăzi în Calendarul Ortodox?

Sfânta Ana 2021: Rugăciune către Sfânta Ana, mama Sfintei Fecioare Maria

Sfânta Ana 2021.  Într-un moment de durere, Sfântă Ana, mama Sfintei Fecioare Maria, eu vin acum la tine cu speranţa că mă vei ajuta şi cu inima plină de veneraţie.

Tu eşti o făptură preiubită de credincioşi, şi mai ales de femei, pentru că, datorită sfinţeniei vieţii tale ai fost aleasă de Dumnezeu să fii vrednică, să fii mama Sfintei Fecioare Maria, care este binecuvântată între toate femeile şi Născătoare de Dumnezeu.

Plini de încredere şi de veneraţie pentru minunatele haruri pe care le-ai primit, te rog, o, milostivă Sfântă Ana, să binevoieşti a mă primi în grupul celor pe care-i ocroteşti în mod deosebit.

Ia-mă sub puternica ta pază şi dobândeşte-mi de la Dumnezeu harul să pot avea o căsnicie fericită, până la adânci bătrâneţe, să am copii şi să mă aperi de necazul nerodirii. Ajută-mă să mă bucur de acele virtuţi cu care tu ai fost înzestrată din plin. Ajută-mă să-mi recunosc greşelile, să le plâng cu amar, să am o iubire înflăcărată  faţă de Iisus şi de Maria şi să pot fi de folos semenilor necăjiţi din preajma mea.

Vreau să pot dărui şi eu săracilor aşa cum ai făcut tu şi blândul Ioachim, soţul tău.

Fereşte-mă în viaţă Prea Sfântă Ana de orice primejdie trupească şi sufletească şi să fii  lângă mine în clipele de boală, de necaz şi de primejdie, până la sfârşitul vieţii mele. Cu ajutorul tău vreau să ajung la cer, unde s-o pot lăuda împreună cu tine, pe Fecioara Maria, fiica ta.

Citeste si: Sfânta Ana 2021: Ce nume se sărbătoresc de Sf. Ana

 

Citește-ne pe

Citește și:

Rugăciune Sfânta Ana. Cea mai cunoscută rugăciune pe care să o rostești pentru Sfânta Ana, mama Sfintei Fecioare Maria

GAFE uriașe în cazul amendării Înaltpreasfinţitului Teodosie: Ierarhul tomitan se va carantina la palatul arhiepiscopal

Din pacate, incepem saptamana cu o stire trista! Doliu in Romania: s-a dus si el! Ni se prapadesc artistii

Sfânta Ana 2021: Ce nume se sărbătoresc de Sf. Ana

|| Mesaje de Sfânta Maria Mică 2021 || Cele mai frumoase și mai amuzante mesaje pe care să le trimiți de Sf Maria Mică

Partenerii nostri:

Clipul zilei pe KANALD.RO:
Cookies