Sfânta Ana 2021: Ce nume se sărbătoresc de Sf. Ana

,
sfanta ana
Sfânta Ana

Sfânta Ana 2021. Sfânta Ana este sărbătoarea imediat următoare după Sfânta Maria Mică, ce se serbează pe 8 septembrie.


In articol:

Sfânta Ana este mama Sfintei Fecioare Maria. Părinții Sfintei Fecioare Maria au fost Ioachim și Ana. 

Dacă Sfânta Maria Mică este sărbătoare cu cruce roșie, Sfânta Ana este sărbătoare cu cruce neagră. Odată cu Sfânta Ana este sărbătorit și tatăl Sfintei Fecioare Maria, Ioachim. În Noul Testament nu este amintit decât tatăl Sfintei Fecioare Maria, care este numit "Eli" (Eliachim?). 

Sfânta Ana 2021: Nume sărbătorite de Sfânta Ana 2021

Cel mai răspândit nume care se sărbătorește de Sfânta Ana este chiar Ana. 

Mai sunt sărbătorite şi nume derivate de la Ana, precum Aneta şi Anca sau chiar Ancuţa sau nume ce sunt compuse, conținând Ana, precum Anamaria, Ana-Maria, Mariana, Anabela și altele.

Se mai sărbătoresc și nume ce conțin diminutive ale Ana, precum: Anişoara, Anica, Anita, Anuţa și altele cu influențe occidentale, precum Ani sau Anita.

Originea numelui Ana este evreiască, el provenind de la Hannah, acesta fiind rudă cu masculinul Anania (Hananyah) şi având semnificaţia „Iahve a avut milă“ sau „Iahve s-a îndurat“.

sfanta ana
Ce nume se sărbătoresc de Sfânta Ana

Rugăciune către Sfinții Părinți ai Maicii Domnului: Ioachim și Ana

Cei ce ați născut pe Maica Vieții noastre, de Dumnezeu Năcătoarea și Pururea Fecioara Maria, păziți-ne cu rugăciunile voastre de toate primejdiile! Luați aminte la sărăcia noastră sufletească și trupească și îmbogățiți-ne pe noi în Dumnezeu.

Sfântă Ana, ridică sfintele tale mâini, cu care ai îmbrățișat pe Împărăteasa Cerului și a pământului, către Părintele îndurărilor și a toată mângâierea! Ca astfel, trecând cu vederea mulțimea păcatelor noastre, să ne păzească pe noi de foamete, de potop, de foc, de sabie, de venirea

altor neamuri și de războiul cel dintre noi. Așează, Sfântă Ana, în inimile conducătorilor țării acesteia cele bune pentru sfintele lui Dumnezeu biserici!

Păzește pe cei ce te cheamă pe tine de moartea cea fără de veste. Apără-ne de vrăjmașii cei văzuți și de cei nevăzuți. Împacă neînțelegerile din familii, fii sprijin celor neputincioși. Celor căzuți în adâncul păcatelor, luminează-le mintea, ca să se întoarcă la pocăință.

Iar în vremea plecării noastre din viața aceasta, să ne aperi pe noi de cei ce se silesc a vâna sufletele noastre.

Bucură-te, Ioachime, sfeșnicul lui Dumnezeu, cel în fapte bune îmbătrânit, prin care întristarea nerodirii s-a pierdut. Veselește-te, că Fiica ta s-a făcut Biserică a lui Dumnezeu, născând pe Hristos Domnul. Luminează-ne și pe noi spre fapte bune, cel ce ești luminătorul celor din întunericul necunoștinței, dulce mângâietor al celor întristați și îndemnătorul celor însoțiți în Sfânta Taină a Cununiei.

Bucură-te, Sfântă Ana, ceea ce ești dăruitoare îmbelșugată și de cele pământești. Veselește-te, lauda femeilor și cununa maicilor, ascultătoare blândă a celor ce te cheamă pe tine, ceea ce ne împlinești cererile cele bune, bogăția săracilor și a văduvelor!

Ne bucurăm și noi, văzând că prin nașterea ta s-a stins datoria păcatului. Fii și de acum înainte, Sfântă Ana, ajutătoarea și mângâierea celor care-și doresc copilași, grabnică tămăduire a celor neputincioși. Căci niciodată nu te-ai ascuns de la năzuința noastră! Ceea ce în chip nemijlocit vezi frumusețea Dumnezeirii, ai răsărit crinul fecioriei și ai hrănit pe Hrănitoarea Vieții. Oamenii au primit atâta mângâiere și încredințarea că vor fi răscumpărați atunci când te-au văzut pe tine alăptând pe Maica Izbăvitorului!

Sfinților și Dumnezeieștilor Părinți Ioachim și Ana, statornicia și răbdarea voastră să ne-o împărtășiți și nouă, celor nevrednici și păcătoși. Ca văzând dragostea voastră, Dumnezeu să ne dea timp de pocăință și de întoarcere. Bucurați-vă și ajutați-ne și pe noi să ne bucurăm împreună cu voi, în Împărăția Cerurilor! Amin.

Rugăciunea Sfintei Ana pentru dobândirea de prunci

Doamne Dumnezeule, Atotţiitorule, Cel ce numai cu cuvântul Tău ai făcut cerul şi pământul cu toate cele ce sunt într-însele; Dumnezeule, Cel ce ai zis făpturilor Tale să crească şi să se înmulţească, Tu cel ce ai binecuvântat pe Sara, soţia lui Avraam, şi la bătrâneţile ei a născut pe Isaac, şi ai dăruit Anei, ce era stearpă, pe Samuil Prorocul şi alţi copii, dă-mi şi mie roadă pântecelui meu, şi nu mă lăsa să rămân pururea de ocară şi urgie oamenilor. Adonai, Doamne Savaot, Tu Care ştii ocara nerodirii mele, dezleagă-mi durerea inimii mele, deschide pântecele meu, şi pe cea neroditoare arat-o roditoare cu Atotputernicia Ta... Şi orice voi naşte: fecior ori fecioară, o voi închina Sfinţiei Tale cu toată inima, dăruind-o Bisericii Tale pentru a-Ți sluji pururea acolo.

Citeste si:// Sfânta Ana 2021// Când este Sfânta Ana? Data exactă când pică această sărbătoare în 2021

 

Citește-ne pe

Citește și:

Bilanț coronavirus 24 ianuarie 2022: Peste 12.000 de cazuri noi! Câte decese au fost

Poliția și Jandarmeria din București sunt gata de bătaie

Din pacate, incepem saptamana cu o stire trista! Doliu in Romania: s-a dus si el! Ni se prapadesc artistii

Rata de infectare a sărit de 10 la mie în Capitală! Creștere continuă din 1 ianuarie până acum!

Greva STB continuă: Liderul de sindicat Vasile Petrariu își anunță demisia din PSD!

Partenerii nostri:

Clipul zilei pe KANALD.RO:
Cookies