// Sfânta Ana 2021 // Când este Sfânta Ana? Data exactă când pică această sărbătoare în 2021

,
cand e sf ana 2021
Descoperă pe ce data este Sfânta Ana în 2021[Sursa foto: captura youtube]

Sfânta Ana 2021. Află care este data exactă când pică Sfânta Ana în anul 2021. Când este sărbătorită în calendarul creștin ortodox?

Sfânta Ana 2021. Iată când este Sfânta Ana în 2021 și care este semnificația acestei sărbători.

Este una dintre cele mai importante sărbători din noul an bisericesc, care va începe pe data de 1 septembrie 2021. 

Sfânta Ana 2021. Când este Sfânta Ana în calendarul creștin ortodox?

Sfânta Ana 2021. Pe data de 9 septembrie, în fiecare an, în calendarul creștin ortodox sunt pomeniți Sfinții Ioachim și Ana. Este sărbătoare cu cruce neagră în calendarul creștin ortodox și prilej de bucurie în casele româncelor care poartă numele Sfintei Ana. 

Sfânta Ana 2021.  În acest an, Sfânta Ana este sărbătorită într-o zi de joi. Sărbătoarea Sfintei Ana vine la doar o zi distanță după o altă sărbătoare importantă pentru români, mai exact Nașterea Maicii Domnului, prăznuită pe data de 8 septembrie.

Sfânta Ana   este sărbătorită în calendarul creștin ortodox alături de soțul ei, Ioachim, acestă sărbătoare fiind una dintre cele mai importante din luna septembrie.

sfanta ana 2021
Sfânta Ana este sărbătorită în fiecare an pe 9 septembrie[Sursa foto: captura youtube]

Citeste si: CALENDAR creștin ortodox septembrie 2021. Care sunt cele mai importante sărbători religioase din luna septembrie 2021

Sfânta Ana 2021. Cine a fost Sfânta Ana?

Sfânta Ana 2021. În fiecare an, pe 9 septembrie, credincioșii îi sărbătoresc pe Sfinții Ioachim și Ana. Ei au fost părinții Maicii Domnului, astfel că au un rol foarte important în credința creștină. Deși inițial toți cei din jur au crezut că sunt blestemați, având în vedere că nu puteau avea copii, după nenumărate rugăciuni înălțate la cer, Sfinții Ioachim și Ana au devenit părinții Fecioarei Maria, mama Lui Iisus Hristos. În credința iudaică se credea că familiile care nu reușesc să aibă copii nu vor avea parte de binecuvântarea lui Dumnezeu.

Sfânta Ana 2021. Practic, având în vedere că Sfinții Ioachim și Ana, prăznuiți pe data de 9 septembrie, au fost părinții Fecioarei Maria, acest lucru înseamnă că ei pot fi considerați bunicii Mântuitorului Iisus Hristos. 

Sfinții Ioachim și Ana sunt recunoscuți pentru credința lor, motiv pentru care cei doi sunt pomeniți mai tot timpul în timpul slujbelor de către preoți prin formularea: „Pentru rugaciunile sfintilor dreptilor parintilor Ioachim si Ana, Doamne Iisuse Hristoase, Dumnezeul nostru miluieste-ne pe noi.”

Sfinții Ioachim și Ana au dus o viață liniștită, cu frică de Dumnezeu. Sfântul Ioachim a murit la vârsta de 80 de ani, iar la doi ani după moartea acestuia a murit și Sfânta Ana, la 70 de ani.

Sfânta Ana 2021. Prilej de sărbătoare pentru români

Sfânta Ana 2021. Foarte multe românce au primit la botez numele Sfintei Ana, ceea ce înseamnă că pe data de 9 septembrie este prilej de sărbătoare în casele acestor români. Femeile care poartă numele Sfintei Ana sau derivate ale acestuia își serbează onomastica pe 9 septembrie, astfel că primesc mesaje și urări cu această ocazie.

Sfânta Ana 2021. Dincolo de semnificația biblică a acestui nume, se spune că originea numelui Ana este evreiască și că în traducerea înseamnă „Iahve, Dumnezeu a avut milă” sau „Iahva s-a îndurat”.

Citeste si: Ce nume se sărbătoresc pe 8 septembrie 2021? Cine își serbează ziua de Sfânta Maria Mică

 

Citește-ne pe

Citește și:

România, printre ţările care ar fi afectate de norul radioactiv în caz de accident la centrala nucleară Zaporojie

Ce e bine să dai de pomană de Sf Maria 2021

Suspans privind aderarea României la Schengen. Klaus Iohannis: 'Încă se discută'

Ce e bine să dai de pomană de Sf Maria 2021

Cine își serbează onomastica de Sfânta Maria 2021

Partenerii nostri:

Clipul zilei pe KANALD.RO:
Cookies