„«Tot te omor». Numai aşa îi spunea. Că îl omoară pe băiat”. Andrei, băiatul de 14 ani din Vaslui, înjunghiat de tată, nu recunoștea comportamentul agresiv al acestuia

Author: Andreea Buinoschi
Actualizat: 13 dec 2022, 09:42

«Tot te omor». Numai aşa îi spunea. Că îl omoară pe băiat”. Andrei, băiatul de 14 ani din Vaslui, înjunghiat de tată, nu recunoștea comportamentul agresiv al tatălui

Sursa: observatornews.ro, pexels

Andrei, băiatul de 14 ani din Vaslui, care a fost înjunghiat de tatăl lui, ar fi fost bătut de acesta în nemumărate rânduri și nici vecinii nu erau străini de ceea ce se petrecea în casa lor.

Andrei și-a dat ultima suflare pe data de 11 decembrie, după ce tatăl lui, în stare de ebrietate fiind, l-a înjunghiat, căci minorul nu ar fi vrut să facă ceea ce i-a spus.

Minorul din Vaslui a fost înjunghiat de tatăl lui, după ce ar fi tot fost bătut de-a lungul timpului

Andrei a fost înjunghiat de tatăl lui, duminică, 11 decembrie.

Bărbatul tăia porcul, a început să bea pahar după pahar, s-a îmbătat și, într-un moment de furie, și-a ucis băiatul. Incidentul a avut loc în județul Vaslui, comuna Pădureni, localitatea Ivănești.

Potrivit SAJ Vaslui, la fața locului au ajuns două ambulanțe, iar personalul medical l-a găsit pe adolescent în șoc hemoragic. Ulterior, băiatul a intrat în stop cardiorespirator, dar manevrele de resuscitare nu și-au făcut efectul.

Andrei era orfan de mamă, mai avea o soră mai mare și, în această vară, ar fi ajuns în grija statului, după ce ar fi ajuns acolo tot din cauza tatălui, care l-a amenințat că îl ucide, pentru că a stricat un obiect din casă. Atunci, băiatul a fost găsit de polițiști, în stradă, fiind extrem de speriat.

După doar câteva zile, tatăl acestuia a declarat, conform Irinei Câmpeanu, DGASPC Vaslui, că și-a schimbat comportamentul, motiv pentru care minorul a revenit acasă.

Citește și: ”Andrei, să ne ierți că nu am făcut nimic pentru tine” Băiatul de 14 ani ucis de propriul tată era extrem de cuminte, învăța bine și a avea un mare vis: ”Trebuia să te bucuri de viață, nu să muncești ca robul la grajdul criminalului”

Citește și: Informatii despre pulsul normal in functie de varsta

„Copilul a fost dat la stat, nu ştiu de ce i l-a adus şi i l-a înmânat înapoi, când ştiau ce fel de tată e. Ce încredere o avut în dânsul statul ăsta, nu îşi face datoria”, a precizat o vecină.

Minorul nu vorbea nici cu familia despre lucrurile prin care trecea

Conform observatornews.ro, bunica băiatului susține că tatăl lui ținea la el „ca la ochii din cap”, dar băiatul spunea că nu îl bate, deoarece nu voia să admită calvarul prin care trecea.

Cu toate acestea, Ingrid Botezatu, prim-procuror al Parchetului de pe lângă Tribunalul Vaslui, a precizat că „mai existau câteva sesizări pentru infracțiuni de amenințare. Ar fi fost internat într-un centru din Vaslui”.

Vecinii nu erau străini de cele întâmplate, iar unul dintre ei a mărturisit că amenințările cu moartea erau dese: „De atâtea ori îl bătea. « Tot te omor ». Numai aşa îi spunea.

Că îl omoară pe băiat”.

Citește și: Tragedie misterioasă într-o familie din Vâlcea. Un copil de 14 ani a murit intoxicat cu monoxid de carbon, chiar lângă sora lui:"Un copil în căutarea sinelui"

Chiar și așa, Manta Ioana Sabina, de la Asistența Socială, nu considera că minorul era în pericol, deoarece nimc suspect nu se întâmpla acasă. „ Niciodată când m-am dus să fac rapoarte, el nu avea urme de abuz. Tot timpul îmi comunica că este bine, că tatăl nu mai bea. L-am ajutat, le-am făcut şi dosar de ajutor social”.

 


Momente de senzație în Casa iubirii! Sebastian l-a dat de gol pe Bogdan! Concurentul n-a avut încotro și a recunoscut că o place pe Rebecca! Iată ce reacții s-au stârnit în rândul fetelor!