Tot mai multi romani aleg sa isi caute sanatatea in strainatate! Care este PRETUL VIETII?

Procedurile medicale de ultima ora si aparatura mai performanta ii fac pe bolnavii nostri sa spere la o sansa. Multi vand tot ce au pentru un tratamentul care le poate prelungi viata.

Claudia a primit in urma cu trei ani un diagnostic crunt: metastaza abdominala: "de la o banala radiografie pulmonara s-a ajuns la diagnosticul ucigator de metastaza tot abdomenul, plus plaman, pana la traheee". A mers la mai multi medici aici, in tara, dar nimeni nu stia ce sa ii spuna.

Femeia a fost ingrozita de cum aratau spitalele din Romania: "niste aparate vechi, niste firisoare din astea prin care trece perfuzia - ziceai ca sunt ciupite. Eu, una, m-am ingrozit si am zis Doamne, mai bine mor si eu aici nu intru!".

Atunci a fost momentul in care a hotarat sa faca altceva. S-a interesat si a ajuns la o clinica din Turcia. A inceput chimioterapia. Si parca speranta a revenit. Sansa ei la viata costa, insa, enorm. Dar a decis impreuna cu familia sa vanda tot pentru a le putea fi alaturi celor dragi cat va mai vrea Dumnezeu.

Cateva saloane mai departe, acelasi spital. O alta romanca povesteste despre clipe cumplite: "am facut radioterapie si interventie chirurgicala in Romania, la patrru luni a intervenit o recidiva masiva si agresiva. Nu aveam timp de pierdut si am zis ca trebuie sa plec". Diagnosticata cu un cancer de col uterin, Nicoleta a trecut printr-o interventie chirurgicala extrem de dificila in urma cu doua luni, in Turcia.

Este a cincea pacienta din lume care a suportat o astfel de operatie: "nu poti sa te relaxezi in lupta cu boala asta niciun moment, mai ales in primii doi ani, cand sunt alte recidive si mai ales ca aici am cunoscut si oameni care au ajuns si la a doua, si la a treia recidiva si care traiau si care inca mai sperau si se luptau".

Femeia e convinsa ca daca nu ar fi avut bani, ar fi murit: "Sunt convins! Mai mult de 6-7 luni, maxim un an, cu toate eforturile mele disperate de a ma agata".
##VIDEO108705##

 


Clipul zilei pe KANALD.RO:
Recomandari
Te-ar mai putea interesa
` `
Setari de confidentialitate