Topul țărilor cu cele mai mari datorii externe. România se află pe locul 3

,
Topul tarilor cu cele mai mari datorii externe

Datoria României ajunge la cote îngrijorătoare

[Sursa foto: PixaBay]

Datoriile externe ale României au crescut în 2021 până la suma de 134,2 miliarde de euro.


In articol:

Iar în anul 2022, două luni la rând, datoria publică a țării noastre a depășit pragul de 50%, ceea ce înseamnă că Guvernul va trebui să facă un plan de redresare economică.

Astfel, ajungem să fim printre ț ările cu cele mai mari datorii externe.

Citeste si: Circulația metroului din București, îngreunată începând cu data de 11 iulie. Motivul pentru care trenurile ar putea circula la intervale mai mari

Topul țărilor cu cele mai mari datorii externe

Mexic se află pe primul loc în ceea ce privește datoriile externe, având o datorie de peste 235 de miliarde de euro. Între anii 60 și 70, Mexicul a împrumutat bani de la creditorii internaționali pentru a realiza industrializarea țării. Economia internațională a intrat în impas la sfârșitul anilor 70, iar când prețurile petrolului au crescut, Mexicul a trebuit să împrumute din ce în ce mai mulți bani. Acest lucru a cauzat criza datoriilor din 1982.

 

Brazilia are datorii de peste 150 de miliarde de euro, iar modul în care această țară a ajuns să aibă datorii atât de mari este similar cu situația Mexicului.

În aceeași perioadă, Brazilia a împrumutat bani pentru construirea de infrastructură. Față de Mexic, în ultimele decenii, Brazilia s-a echilibrat din punct de vedere economic și reușeste să își plătească datoria.

 

India nu este nici e ape drumul cel bun, având datorii de peste 105 miliarde de euro. Infrastructura din prezent este realizată din acei bani, chiar dacă aceste dezvoltări au dus la existența orașelor fantomă și a blocurilor goale. Deși India are de înapoiat sume massive, în ultimii ani a crescut datoria pe termenul lung și a scăzut datoria pe termenl scurt, ajutând astfel economia actuală/

 

Surprinzător, China se află în topul țărilor cu cele mai mari datorii externe, având datorii de peste 80 de miliarde de euro. China a reușit oarecum mai bine decât Indonezia în timpul acestei crize, deoarece nu a fost forțată să-și devalorizeze moneda pentru a menține nivelurile de export. În timpul crizei financiare globale din 2009, China a mai adunat datorii  pentru a motiva proiecte de construcție în întreaga țară care au ajutat la sprijinirea altor piețe emergente care exportă materii prime către China.

Citeste si: Concediile românilor, puse în pericol de valul 6 al pandemiei de coronavirus? Autoritățile se gândesc să impună din nou restricții, după ce numărul de noi cazuri de COVID-19 a explodat!

 România are o datorie de 134 de miliarde de euro și ocupă locul 3 în clasament

Potrivit unui raport asupra stabilității financiare întocmit în iunie 2021 de către Banca Națională a României (BNR), răspunsul ar fi „da”. Specialiștii BNR explică cum a ajuns țara noastră la o valoarea a datoriei publice atât de mare și vin cu o recomandare pentru ca situația financiară a țării să nu se înrăutățească. „Pentru a putea menține accesul facil și mai ieftin la piața de finanțare externă este crucial ca România să se angajeze în reforme fiscale ce vor îmbunătăți predictibilitatea cadrului fiscal, vor ameliora capacitatea de colectare a veniturilor și vor ajusta cheltuielile bugetare în corelație cu evoluția veniturilor bugetare”, arată BNR.

Sursa: ro.ripleybelieves.com ,   romania.europalibera.org

Citeste si: Preț benzină și motorină luni, 11 iulie 2022. Vezi unde găsești azi cel mai mic preț la benzină și motorină din România

 

Citește-ne pe

Citește și:

România, printre ţările care ar fi afectate de norul radioactiv în caz de accident la centrala nucleară Zaporojie

Prognoza meteo ANM marți, 12 iulie 2022: Ce ne așteaptă în țară

Putin a primit cadouri de ziua lui de la omologi: Lukașenko i-a oferit un tractor, Rahmon o piramidă din pepeni (FOTO)

Regina NU a murit la ora anunțată de Palatul Buckingham! De ce nu s-a anunțat decesul la timp

Bianca Drăgușanu, o nouă schimbare de look. Cum a apărut vedeta pe rețelele de socializare împreună cu fiica ei: "Am foarte mari emoții. Nu m-am mai atins de el de aproape...

Partenerii nostri:

Clipul zilei pe KANALD.RO:
Cookies