Titularizare 2021. Calendarul complet, număr de posturi și metodologie

,
concura titularizare 2021
Care este calendarul concursului de titularizare 2021

Ministerul Educației a făcut publice informațiile necesare pentru a lua parte la concursul de titularizare 2021.


In articol:

Aproximativ 10 mii de cadre didactice sau viitoare cadre didactice au anticipat publicarea platformei care permite participarea la concursul național de Titularizare 2021. Ministerul Educației a publicat site-ul  titularizare.edu.ro/2021/  joi seara la ora 20:00.

Începe concursul de titularizare 2021

Portalul este republicat în fiecare an, de către Ministerul Educației. Informațiile apărute sunt necesare pentru procesul de angajare în sistemul de învățământ. Site-ul care a fost publicat joi conține lista posturilor disponibile în școlile din toată țara.

Potrivit edupedu.ro, în acest an apar trei categorii pentru posturile disponibile în domeniul educațional, și anume: posturile complete cu viabilitatea de cel puțin 4 ani, posturile complete cu viabilitatea sub 4 ani și posturile incomplete.

Platforma include și metodologia-cadru privind mobilitatea personalului didactic de predare din învăţământul preuniversitar în anul şcolar 2021 – 2022, aprobată prin Ordinul 5.991/11.11.2020 al ministrului educaţiei şi cercetării. Apar, de asemenea, programele valabile pentru concursul din 2021 sunt și ele pe site. 

Dsciplinele de învăţământ, domeniile şi specializarile, precum şi probele de concurs valabil pentru încadrarea personalului didactic din învăţământul preuniversitar 2021, care a fost deja publicat în Monitorul Oficial, dar care este mult mai ușor de utilizat în varianta digitalizată.

Citeste si: Lovitura pentru cadrele didactice! Ce se intampla cu examenul de titularizare? Ministerul Educatiei a anutat in ultimul moment

Calendarul concursului de titularizare 2021

Ocuparea prin concurs național a posturilor didactice/ catedrelor declarate vacante/ rezervate în învățământul preuniversitar:

 • Până la  7 mai 2021  – înregistrarea, analizarea şi soluţionarea cererilor de concediu fără plată în consiliile de administraţie ale unităţilor de învăţământ şi transmiterea situaţiei la inspectoratele şcolare;
 • Termen:  10 mai 2021  –
  verificarea și publicarea listei finale reactualizate cu posturile didactice/catedrele vacante/rezervate pentru concurs;
 • Perioada:  11-17 mai 2021  – înregistrarea dosarelor de înscriere a candidaților la concursul de ocupare a posturilor didactice/catedrelor vacante/rezervate, inclusiv pentru absolvenții promoției 2021, la inspectoratele şcolare/centrele de înscriere;
 • Perioada:  12-18 mai 2021  – verificarea și avizarea dosarelor candidaților de către comisia judeţeană/a municipiului Bucureşti de organizare și desfășurare a concursului;
 • Perioadele:  19-20 mai 2021 13-16 iulie 2021  pentru absolvenții promoției 2021/absolvenţii 2021 ai programelor de
  pregătire psihopedagogică oferite de departamentele pentru pregătirea personalului didactic/ departamentele de specialitate cu profil psihopedagogic – validarea înscrierii, prin semnătură, de către candidați sau împuterniciții acestora prin procură notarială în original, conform graficului stabilit de comisia de organizare și desfășurare a concursului; neprezentarea la validare a absolvenţilor din promoțiile anterioare, atrage după sine anularea înscrierii la concurs.  

Notă: (1) În perioada 11-17 mai 2021 pot depune dosare de înscriere şi cadrele didactice a căror reducere de activitate a apărut în perioada aprilie-mai 2021.

(2) În mod excepţional, absolvenţii promoţiei 2021 (studiilor medii/postliceale/universitare de licență/ universitare de masterat/departamentelor pentru pregătirea personalului didactic/ departamentelor de specialitate cu profil psihopedagogic) pot să prezinte adeverinţa de absolvire a studiilor/programului de pregătire psihopedagogică şi să valideze fişa de înscriere în data de 21 iulie 2021, până la ora 8.00. Absolvenţii promoţiei 2021 pot participa la proba scrisă în cadrul concursului naţional pentru ocuparea posturilor didactice/catedrelor declarate vacante/rezervate, numai după prezentarea adeverinţei de absolvire a studiilor/programului de pregătire psihopedagogică.

(3) Pe durata stării de alertă, în contextul situației epidemiologice determinate de răspândirea coronavirusului SARS-CoV-2, până la eliminarea restricțiilor privind adunările publice de către autorităţile de resort, candidaţii nu mai validează fişele de înscriere şi optează, în scris, pentru judeţul/municipiul Bucureşti în care se prezintă la repartizare.  

 • Termen:  21 mai 2021  – afișarea, la avizierele inspectoratelor şcolare, a: listei candidaților înscriși și a graficului privind susținerea probelor practice/orale și a inspecțiilor speciale la clasă; listei cadrelor didactice angajate cu contract individual de muncă pe durata de viabilitate a postului/catedrei înscrise la concursul naţional  care solicită repartizarea pe perioadă nedeterminată pe postul didactic/catedra pe care sunt angajate şi a listei posturilor didactice/catedrelor pe care sunt angajate aceste cadre didactice.

Notă: Pe durata stării de alertă, în contextul situației epidemiologice determinate de răspândirea coronavirusului SARS-CoV-2, până la eliminarea restricțiilor privind adunările publice de către autorităţile de resort, candidatul care observă erori în datele afișate informează, în scris, prin poștă electronică, inspectoratul școlar în vederea corectării acestora până la data de 16 iulie 2021.

 • Perioada:  24 mai-25 iunie 2021  – stabilirea centrelor de concurs şi comunicarea acestora la Ministerul Educaţiei şi Cercetării, Direcţia Generală Învăţământ Preuniversitar; organizarea și desfășurarea probelor practice/orale și a inspecțiilor speciale la clasă şi soluţionarea contestaţiilor la aceste probe*.

Notă: (1) În perioada 24 mai-25 iunie pot participa la probele practice/orale şi inspecţiile la clasă şi cadrele didactice titulare rămase cu reducerea de activitate nesoluţionată sau a căror reducere de activitate a apărut în perioada aprilie-mai 2021.

(2) Cadrele didactice titulare solicitate pentru detaşare în interesul învăţământului pot participa la probele practice/orale în perioada 24 mai – 4 iunie 2021.

 • Termen:  21 iulie 2021  – desfășurarea probei scrise;
 • Termen:  27 iulie 2021  – comunicarea rezultatelor iniţiale;
 • Perioada:  27-28 iulie 2021  – înregistrarea contestațiilor la inspectoratele școlare și transmiterea acestora la centrele de evaluare;
 • Perioada:  29 iulie-2 august 2021  – soluţionarea contestațiilor;
 • Termen:  3 august 2021  – comunicarea rezultatelor finale;
 • Termen:  4 august 2021  – repartizarea cadrelor didactice angajate pe durata de viabilitate a postului/catedrei care au participat la concursul naţional, sesiunea 2021, conform prevederilor art. 74 alin. (3), lit. a) sau 80 alin. (9), după caz; repartizarea candidaţilor conform prevederilor art. 74 alin. (3), lit. b) sau 80 alin. (9), după caz;
 • Termen: 5 august 2021 – ședință de repartizare, în ordine, a:
 • cadrelor didactice titulare, conform prevederilor 74 alin. (3), lit. c);
 • cadrelor didactice titulare, conform prevederilor 74 alin. (3), lit. d);

Citeste si: Profesorii nu mai au dreptul sa predea, daca au luat sub 5 la titularizare. Premiera la Educatie

 • cadrelor didactice angajate pe durata de viabilitate a postului/catedrei rămase cu norma didactică de predare incompletă, conform prevederilor 74 alin. (3), lit. e);
 • cadrelor didactice titulare, conform prevederilor 74 alin. (3), lit. f) sau 80 alin. (9), după caz;
 • Termen:  6 august 2021  – reactualizarea listei posturilor didactice/catedrelor vacante/rezervate;
 • Perioada:  9-23 august 2021  – emiterea și comunicarea deciziilor de repartizare pe post/catedră.

Citeste si: Subiecte simulare BAC 2021, proba la matematică. Barem de corectare conform edu.ro. Cum se rezolvau exercițiile și problemele?

 

Citește-ne pe
Citește și:

Angajări Poliția Animalelor 2021. Cum poți ajunge să lucrezi aici și în ce constă concursul

Dovedit științific: Vara s-a lungit în Ungaria, iar toamna s-a scurtat

Diana Șoșoacă BĂTUTĂ măr de o altă femeie celebră! Cum s-a ajuns la un scandal fără precedent

Rezultate Evaluare Națională 2020. Ce faci dacă ai pierdut codul de verificare a notei

Lovitura pentru cadrele didactice! Ce se intampla cu examenul de titularizare? Ministerul Educatiei a anutat in ultimul moment

Partenerii nostri:

Clipul zilei pe KANALD.RO:
Cookies