Rezultate Evaluare Națională 2020. Ce faci dacă ai pierdut codul de verificare a notei

,
Rezultate Evaluare Națională 2020. Ce faci dacă ai pierdut codul de verificare a notei
Rezultate Evaluare Națională 2020 elev examen

Rezultate Evaluare Națională 2020. Elevii așteaptă acum rezultatele la Evaluarea Națională, după ce au scăpat de emoțiile probelor scrise. Anul acesta este pentru prima dată când se introduce un nou sistem de examinare, iar notele elevilor nu se vor mai vedea afișate public nici pe site-ul edu.ro, nici pe listele de la școală.


In articol:

 

La finalul probei de matematică desfășurate miercuri, 17 iunie, candidații înscriși la Evaluarea Națională au primit câte un cod unic pe care trebuie să îl folosească pentru a afla rezultatele. Decizia ca notele să rămână anonime a fost luată cu scopul respectării prevederilor europene în materie de protecție a datelor personale.

Potrivit Ministerului Educației, s-a ajuns la impunerea acestei măsuri după ce mai mulți părinți au refuzat să își dea acordul solicitat în scris pentru prelucrarea datelor copiilor.

Din cauza faptului că modificările sunt făcute „peste noapte”, la proba de limba și literatura română elevii s-au dus cu nume și prenume, iar la matematică au primit codul unic.

Citeste si: Edu.ro rezultate Evaluare Nationala 2020: s-au afisat notele

Rezultate Evaluare Națională 2020. Ce faci dacă ai pierdut codul
Rezultate Evaluare Națională 2020

Rezultate Evaluare Națională 2020. Ce faci dacă pierzi codul unic?

Atunci când elevul pierde bilețelul cu codul, acesta îl poate primi înapoi într-un timp foarte scurt. Școala are o evidență clară atât în catalogul centrului de examen, cât și în aplicația Evaluării Naționale, iar în acest mod, codul unic poate fi comunicat cu ușurință.

„Am ales să anonimizăm numele și prenumele copilului pentru că avem o solicitare din partea Autorității Naționale de Supraveghere a Prelucrării Datelor cu caracter Personal și într-adevăr, trebuia să respectăm regulamentul Uniunii Europene privind protecția persoanelor fizice în ceea ce privește prelucrarea datelor cu caracter personal.

Citeste si: Rezultate Evaluare Naţională 2020 Edu.ro. Nota este anonimă și se află cu ajutorul codului

Citeste si: Lovitura pentru cadrele didactice! Ce se intampla cu examenul de titularizare? Ministerul Educatiei a anutat in ultimul moment

Citeste si: Rezolvare subiecte Evaluare Nationala Matematica. Documentul cu rezolvarea exacta

La prima probă, au primit o declarație pe care părintele ar fi trebuit să o completeze, pentru că acești elevi, absolvenții de clasa a VIII-a încă sunt minori.

Deci, părintele trebuia să fie de acord cu prelucrarea datelor cu caracter personal și pentru că au fost foarte mulți părinți care nu și-au dat acordul, am ales să luăm o decizie la nivel de sistem, de minister, astfel încât să anonimizăm numele și prenumele.

Legea educației naționale prevede că rezultatele acestor examene sunt publice, dar rezultatele înseamnă, de fapt, notele pe care copilul le ia la fiecare probă și media”, a explicat Luminița Barcari, secretar de stat în Ministerul Educației.

 

Citește-ne pe
Citește și:

Rezolvare subiecte Evaluare Nationala Matematica. Documentul cu rezolvarea exacta

Florin Cîțu, după ce Barna și Cioloș au respins categoric intrarea la guvernare: 'Preferă să stea lângă AUR și PSD. Am încredere că va câștiga rațiunea'

S-a TERMINAT! Final de drum pentru Gabriela Firea și Florentin Pandele. Cu cine a înșelat-o. ESTE SCANDAL IMENS

Schimbare importantă la Evaluarea Națională 2020. Cum vor afla elevii notele?

Subiecte matematica Evaluare Nationala 2020: ce au avut de rezolvat elevii

Partenerii nostri:

Clipul zilei pe KANALD.RO:
Cookies