Tipuri de tunsori pentru păr creț și față rotundă

Autor: Raluca Ionita
Actualizat: 19 aug 2021, 16:34
Tunsori pentru parul cret
Sursa: unsplash.com

Părul creț arată spectaculos, dar este destul de greu să găsești tunsoarea potrivită. Iată ce se poartă toamna aceasta, în cazul femeilor cu părul creț și fața rotundă.

Dacă aveți părul creț și simțiți nevoia de o schimbare de look sau pur și simplu nu știți ce să mai faceți pentru ca acesta să fie aranjat, hairstiliștii vă vin în ajutor. Femeile care au acest tip de păr și în plus, au și fața rotundă, trebuie să fie atente atunci când își aleg tunsoarea, pentru că nu li se potrivește orice. 

Ce tunsoare alegeți dacă aveți părul creț

Părul creț a fost dintotdeauna extrem de apreciat. Pare mult mai ușor de aranjat și în plus, arată spectaculos. Dar femeile care au avut norocul să primească în dar acest tip de păr știu mai bine că lucrurile nu sunt chiar atât de simple. Atunci când vine vorba de tuns, situația se complică destul de mult. 

Tocmai de aceea, pentru a nu vă strica părul și pentru a vă pune în evidență trăsăturile feței, este bine să apelați la serviciile unui hairstilist, care știe exact ce vi se potrivește.

Anul acesta, părul scurt este la mare căutare, iar vestea bună este că această tunsoare se potrivește perfect mai ales pe părul creț. 

Un păr scurt este mult mai ușor de întreținut și în plus, va da un volum superb părului creț. Dacă sunteți genul mai nonconformist, puteți duce părul scurt la un alt nivel. De exemplu, puteți rade părul pe o parte a capului, iar pe cealaltă să lăsați părul creț să facă senzație. 

Și dacă vreți să aveți părul lung, pentru ca buclele să iasă și mai mult în evidență, este în regulă. Doar că în această situație, părul creț trebuie îngrijit mai mult. Folosiți măcar o dată pe săptămână o mască hrănitoare, special concepută pentru acest tip de păr. 

Dacă până acum v-ați ferit să purtați breton, deși v-ar fi plăcut să încercați, puteți sta liniștite.

Chiar și o femeie cu părul creț poate opta pentru acesastă tunsoare. Aveți grijă însă să-l aranjați după fiecare spălare, pentru a nu risca să se așeze greșit și să vă strice aspectul. 

Citește și: Greutate si inaltime copii in functie de varsta

Citește și: Bogdan și Gagea, discuție în grădina casei. Motivul pentru care Gagea nu a putut merge spre o altă fată. „Adevărul o să iasă la suprafață!”

Tunsori potrivite femeilor cu fața rotundă

Femeile cu fața rotundă sunt printre cele mai răspândite în întreaga lume. Avantajul este că acest tip de față vă permite să optați pentru un număr mai mare de tunsori. De departe cea mai potrivită tunsoare pentru fața rotundă este bobul drept. 

Această tunsoare este una fără breton și vă ajută foarte mult, pentru că părul din lateral acoperă o parte din față, iar acest lucru crează un echilibru perfect al proporțiilor.

În plus, bobul drept este destul de ușor de aranjat. Dacă aveți fața rotundă, dar sunteți și mai plinuță, aveți grijă să purtați cărarea pe o parte. 

Puteți alege și o tunsoare bob scurt sau mediu. Nici bretonul nu este total exclus, mai ales că acesta vă ajută să creați iluzia că fața este mai mică. Tunsoarea bob cu breton într-o parte este varianta perfectă pentru femeile cu fața rotundă. 

Hairstilistul vă va recomanda un breton filat, dacă îl purtați drept, sau tuns în scări, dacă optați pentru varianta cu bretonul într-o parte. În această situație, bretonul trebuie să fie puțin mai lung, dar să nu depășească pomeții. 

În cazul în care aveți și fața rotundă și părul creț, specialiștii recomandă tunsoarea bob. Aceasta este la modă în 2020, iar femeile crețe nu au de ce să o evite.

Alegeți bobul până la nivelul bărbiei și veți arăta spectaculos. Se poartă părul cât mai natural și ce poate fi mai frumos decât un păr creț, lăsat în voia lui? 

 

 

Taguri:

Ezgi Mola, actrița care dă viață personajului Safiye în serialul “Vinovați de iubire” s-a căsătorit cu alesul inimii sale anul trecut! Iată imagini de senzație de la fericitul eveniment!