Tichete sociale de Paște! Se dau câte 200 de lei de la primărie. Cine sunt românii care beneficiază de acest venit

Author: Madalina Maftei
Actualizat: 22 dec 2023, 03:05

Primăria din țară care acordă tichete sociale de Paște 

Sursa: PixaBay

Vești uimitoare pentru românii cu venituri mici, vor primi, de Paște, tichete sociale în valoare de 200 de lei. Cine beneficiază?

Autoritățile locale de la o primărie din țară au anunțat că vor oferi, cu ocazia sărătorilor Pascale, tichete sociale în valoare de 200 de lei, pentru pensionării cu venituri mici. Astfel, suma de bani este destinată categoriilor vulnerabile de persoane.

Primăria din țară care acordă tichete sociale de Paște 

Masa de Paște a românilor va fi și în acest an mult mai scumpă, în comparație cu anii precedenți.

Puțini vor fi cei care își vor permite un coș plin de cumpărături, drept urmare, în sprijinul cetățenilor cu probleme, o primărie din țară anunță un ajutor în bani cu ocazia sărbătorilor Pascale.

Direcția de Asistență Socială (DAS) Brașov a anunțat demararea campaniei “Dar din suflet pentru seniori”, cu ocazia Sărbătorilor de Paște. De notat că până pe 13 aprilie 2023, potențialii beneficiari pot depune cererile pentru primirea acestui ajutor, la sediul instituției.

Citește și: Vouchere Sociale 2023: Data la care intră pe card banii pentru tranșa a doua

Vor primi acest ajutor persoanele care îndeplinesc o serie de criterii. În primul rând, trebuie să aibă domiciliul stabil în municipiul Brașov. Apoi, să aibă venituri de până la 1700 lei/lună, vârsta de minim 63 ani femeile sau minim 65 ani bărbații sau împlinesc vârsta până în data de 31.12.2023

inclusiv. Ei nu trebuie să aibă datorii la bugetul local.

Cetățenii din Brașov care îndeplinesc condițiile de eligibilitate trebuie să depună o cerere, însoțită de următoarele documente:

Citește și: Ghid complet valori glicemie. Valorile normale ale glicemiei

 

  • actul de identitate (CI sau BI) în original și copie;
  • cupon de pensie pentru luna anterioară sau luna solicitării, în original și copie;
  • împuternicire olografă în cazul persoanelor vârstnice nedeplasabile, însoțită de documente medicale din care să reiasă incapacitatea solicitantului de a se deplasa;
  • actul de identitate al împuternicitului, când este cazul, în original și copie.

De precizat că documentele de identitate și cuponul de pensie ale beneficiarului/persoanei împuternicite, unde este cazul, trebuie prezentate atât în original, cât și în copie. Dacă cererea se depune online, documentele se prezintă în original doar la ridicarea cardurilor, informează  Brașov.net. 

 

Cum se acordă tichetele în valoare de 200 de lei?

Autoritățile locale mai informează că, începând cu această campanie, de Paște, metodologia de acordare a tichetelor s-a modificat și presupune două etape:

 

  • depunerea cererii însoțită de documentele justificative, fie on line pe adresa [email protected], fie la sediul instituției;
  • ridicarea tichetelor electronice de la sediul DAS Brașov (fie personal, fie prin persoană împuternicită) care vor fi alimentate cu ocazia fiecărei campanii sub rezerva menținerii condițiilor care au stat la baza acordării lor.

Tichetele vor putea fi folosite doar pentru achiziționarea de alimente, informează instituția.

Citește și: Ce se va întâmpla cu pensiile din România? Președintele USR: "Nu sunt de acord cu pensionările la vârste fragede"