Teste false vandute la granita cu Grecia. Cat plateau turistii ca sa obtina un test negativ la coronavirus

Author: Luiza Stama
Actualizat: 29 ian 2021, 06:10

Documente false pentru test negativ la COVID-19 erau vândute cu 30-40 de euro, marţi, la punctul de trecerea frontierei Kulata-Promachonas

Documente false pentru test negativ la COVID-19 erau vândute cu 30-40 de euro, marţi, la punctul de trecerea frontierei Kulata-Promachonas, cu doar câteva ore înainte de intrarea în vigoare a măsurii care prevede obligativitatea acestor documente la intrarea în Grecia, scrie presa greacă.

Postul de televiziune Meha TV dezvăluie într-un reportaj că verificări în zona de frontieră au scos la lumină ”noi afaceri”, constând în vânzarea unor certificate false turiştilor care vor să treacă frontiera în Grecia, scrie News.ro.

Potrivit postului, unii turişti ar fi cumpărat certificate false şi le-ar fi prezentat autorităţilor elene, pentru a evita testarea la Kulata-Promachonasa, o plasare în izolare pe o perioadă de 24-36 de ore sau o plasare în carantină pe o perioadă de 14 zile, într-un hotel special, în cazul în care testul se dovedeşte pozitiv.

Aceste certificate false atestă că deţinătorul ar fi fost testat ”negativ” la COVID-19.

Un certificat fals costă între 30 şi 40 de euro.

Citeste si: Cum se intra de astazi in Grecia. Turistii romani trebuie sa stie

Citeste si: Ministerul Afacerilor Externe, anunț despre călătoriile în Grecia. Ce acte sunt necesare?

Citește și: Durere in partea stanga a corpului – cauze si remedii

Conform televiziunii, persoane care deţin astfel de certificate- ce nu au fost emise de către laboratoare acreditate- schimbă numele şi alte date esenţiale şi le vând celor care vor să intre în Grecia.

Începând de miercuri, 15 iulie, ora 6.00, pe lângă formularul electronic, respectiv codul QR, cetățenii români trebuie să prezinte la intrarea în Grecia și testul molecular negativ pentru infecția cu COVID-19, emis cu maximum 72 ore înainte de momentul intrării în această țară.

Testele trebuie efectuate în laboratoare acreditate, iar certificatele trebuie să fie emise în limba engleză și să conțină numele și prenumele persoanei testate, precum și seria și numărul cărții de identitate sau ale pașaportului persoanei respective.

Citeste si: 20 de tari din Europa impun restrictii sau interzic accesul romanilor

Citeste si: Ce condiție trebuie să îndeplinească turiștii care vor să meargă în Grecia? Doar așa le este permis accesul în țară