Cum se intra de astazi in Grecia. Turistii romani trebuie sa stie

,

Din 15 iulie Grecia aplica obligativitatea prezentarii testului negativ de coronavirus pentru toti turistii care vor sa treaca granita.


In articol:

De la miezul nopții de marți spre miercuri turiștii au obligația de a prezenta un test negativ COVID-19, la intrarea în Grecia.

Testele trebuie făcute în laboratoare acreditate, iar certificatele trebuie să fie emise în limba engleză și să conțină numele și prenumele persoanei testate, precum și seria și numărul cărții de identitate sau ale pașaportului persoanei respective.

De asemenea, rămâne în vigoare obligativitatea completării formularului de localizare a pasagerilor (PLF/Passenger Locator Form). Acesta trebuie completat cu minimum 24 de ore înainte de sosirea în Grecia. Nerespectarea obligației de a completa acest formular este sancționată cu o amendă de 500 de euro, potrivit legislației elene în vigoare.

Citeste si: Ce condiție trebuie să îndeplinească turiștii care vor să meargă în Grecia? Doar așa le este permis accesul în țară

Citeste si: Decizie radicala in Vama Veche! Cum se vor distra romanii incepand din acest weekend

Platforma electronică https://travel.gov.gr pentru completarea obligatorie a formularului electronic (Passenger Locator Form) de către persoanele care intră în Grecia (pe cale aeriană, rutieră sau maritimă) nu a funcționat începând de astăzi, ora 00.00. Autoritățile elene au remediat problema tehnică apărută, iar la acest moment platforma este funcțională.

Totodată, autoritățile elene au precizat că pentru toate formularele completate în cursul zilei de 14 iulie codurile QR se vor emite începând cu ora 00.01, în noaptea de 14-15 iulie, iar intrarea în Grecia se va putea face începând cu ziua de miercuri, 15 iulie, ora 6.00.

Citeste si: Ministerul Afacerilor Externe, anunț despre călătoriile în Grecia. Ce acte sunt necesare?

Citeste si: 20 de tari din Europa impun restrictii sau interzic accesul romanilor

 

Citește-ne pe
Citește și:

Anamaria Prodan este in soc! Unchiul impresarei are coronavirus

ACUM: Protest de amploare la Ministerul Muncii

Bărbatul de 50 de ani cu care se căsătorește fiica lui Vadim Tudor! Toată lumea a rămas mască

Asa transmit asimptomaticii coronavirusul! Doctorul Molnar Geza a dat detaliile infricosatoare

Ramanem in stare de alerta? Nu poate fi vorba de relaxari

Partenerii nostri:

Clipul zilei pe KANALD.RO:
Cookies