Taxa de pod Fetești 2022. Ce amenzi riscă șoferii care nu plătesc taxa de pod de la Fetești

,
taxa pod fetesti 2022

Taxa pentru a traversa podul de la Fetești diferă în funcție de tipul autovehiculului și de numărul de treceri 

[Sursa foto: Instagram]

În drumul spre mare, șoferii trebuie să plătească taxa de pod de la Fetești, iar cei care omit să facă acest lucru se pot alege cu amenzi usturătoare, chiar și de 10 ori mai mari decât taxa de trecere. Iată cât costă taxa de pod de la Fetești în 2022, dar și cât este amenda pentru neplata acesteia.


In articol:

Șoferii care trec podul de peste Dunăre de la Feteşti trebuie să plătească o taxă a cărei valoare diferă în funcție de tipul de autovehicul, dar și de numărul de treceri.

Cei care nu plătesc taxa de pod de la Fetești riscă să se aleagă cu amenzi usturătoare, autoritățile menționând că neplata acestei taxe reprezintă contravenție și se sancționează conform legii.

Taxa de pod Fetești 2022. Cât trebuie să plătească șoferii în acest an? 

Taxa pentru a traversa podul Fetești-Cernavodă este obligatorie, iar prețul plătit de șoferi diferă în funcție de tipul autovehiculului, dar și de numărul de treceri. Autoritățile au anunțat că taxa de pod Fetești 2022 se poate plăti atât în lei, cât și în valute liber convertibile cotate pe piața valutară, în cazul străinilor. 

Iată cât costă taxa de pod Fetești 2022 pentru fiecare categorie de autovehicul în parte:

Șoferii care conduc vehicule cu cel mult 8+1 locuri pe scaune, autoturisme sau vehicule rutiere cu masa totală maximă autorizată mai mica sau egală cu 3,5 tone, exclusiv vehiculele rutiere de transport persoane vor plăti: 

 • 1 trecere- 13 lei
 • 2 treceri- 26 lei
 • 20 treceri – 208 lei

Pentru persoanele care dețin vehicule rutiere de transport persoane cu mai mult de 9 locuri pe scaune, până la maximum 23 de locuri pe scaune și cu masa totală maximă autorizată mai mare de 3,5 tone și mai mică de 12,0 tone vor plăti:

 • 1 trecere – 47 lei
 • 2 treceri – 94 lei
 • 20 treceri – 818 lei

În cazul vehiculelor rutiere cu mai mult de 23 de locuri pe scaune și care au masa totală maximă autorizată mai mare sau egală cu 12,0 tone și cu maximum 3 axe (inclusiv), taxa de pod de la Fetești costă: 

 • 1 trecere – 64 lei
 • 2 treceri – 128 lei
 • 20 treceri – 1114 lei

Taxa de pod Fetești 2022 pentru vehicule rutiere cu masa totală maximă autorizată mai mare sau egală cu 12,0 tone și cu minimum 4 axe (inclusiv), doar pentru transport persoane, este în valoare de: 

 • 1 trecere – 91 lei
 • 2 treceri – 182 lei
 • 20 treceri – 1584 lei

Citeste si: Noi reguli pentru plata taxelor, impozitelor și amenzilor. Instituțiile şi autoritățile publice, obligate să accepte plata cu cardul efectuată online

amenzi taxa de pod fetesti 2022

Amenzile pentru cei care nu plătesc taxa de pod la Fetești 2022 sunt cuprinse între 130 și 1820 de lei

[Sursa foto: PixaBay]

Amenzi pentru șoferii care nu plătesc taxa de pod de la Fetești 2022

În 2022, șoferii care încalcă legea și nu plătesc taxa de pod de la Fetești 2022 se pot alege un amenzi usturătoare, acestea fiind cuprinse între 130 de lei și 1820 de lei, conform taxadepod.ro.

La fel cum se întâmplă și în cazul taxei de pod, amenda pentru cei care nu o plătesc atunci când traversează podul de peste Dunăre de la Feteşti diferă în funcție de autovehicul. 

Șoferii care au autovehicule cu cel mult 8+1 locuri pe scaune și cu o masă totală maximă autorizată mai mică sau egală cu 3,5 tone riscă amenzi cuprinse între 130 și 260 de lei.

Pentru vehiculele rutiere de transport persoane cu mai mult de 9 locuri pe scaune și o masă totală maximă autorizată mai mare de 3,5 tone și mai mică de 12,0 tone, amenda este cuprinsă între 470 și 940 de lei.

Cei care trec podul de la Fetești fără să plătească taxa și conduc vehicule de transport persoane cu mai mult de 23 de locuri pe scaune și o masă totală maximă autorizată mai mare sau egală cu 12,0 tone şi cu maximum 3 axe (inclusiv) pot primi o amendă între 640 de lei și 1280 de lei.

Cele mai mari amenzi sunt pentru șoferii care nu plătesc taxa de pod de la Fetești și se află la volanul unor vehicule rutiere cu masa totală maximă autorizată mai mare sau egală cu 12,0 tone si cu minimum 4 axe (inclusiv). În acest caz, amenzile sunt cuprinse între 910 și 1820 de lei.

Citeste si: Cât costă rovinieta în 2022 și ce pățesc șoferii care circulă fără aceasta pe drumurile naționale

 

Citește-ne pe

Citește și:

O tânără şi-a dorit o noapte de vis în compania unui „Don Juan”. Idila s-a transformat în coşmar

Fără parcări gratuite în București. Viceprimarul Capitalei: „Avem parcări publice goale și lângă trotuare pline de mașini”

Tensiune majoră în Spania: premierul acuză mafia că a organizat un atac 'împotriva integrităţii teritoriale a ţării noastre'

Avocado, darul lui Dumnezeu pentru femei

Amenzi usturătoare pentru cei care campează ilegal pe plajele sălbatice de la Vadu şi Corbu, dar și în Delta Dunării. Amenzile vor fi majorate cu 800 la sută

Partenerii nostri:

Clipul zilei pe KANALD.RO:
Cookies