Fără parcări gratuite în București. Viceprimarul Capitalei: „Avem parcări publice goale și lângă trotuare pline de mașini”

,
fara parcari gratuite bucuresti

Parcarea gratuită ar urma să fie desființată în București

[Sursa foto: unsplash]

Viceprimarul Capitalei, Stelian Bujduveanu, a anunțat că își dorește desființarea parcării gratuite în centrul Capitalei. Ce soluție au găsit autoritățile pentru ca Bucureștiul să aibă de trei ori mai multe locuri de parcare la finalul anului viitor?


In articol:

Lipsa locurilor de parcare în București este în continuare o problemă, însă viceprimarul Capitalei, Stelian Bujduveanu, a anunțat că autoritățile au găsit soluția pentru a rezolva această problemă. Viceprimarul Capitalei își dorește ca în centrul Bucureștiului să nu se mai poată parca gratuit, dar și să fie amenajate mai multe locuri de parcare în perioada imediat următoare.

Viceprimarul Capitalei, Stelian Bujduveanu: „Desființăm parcarea gratuită”

Stelian Bujduveanu, viceprimarul Capitalei, este de părere că pentru ca problema locurilor de parcare pentru București să fie rezolvată, primul lucru care trebuie făcut este desființarea parcării gratuite. Acest lucru ar urma să se întâmple în perioada imediat următoare, astfel că șoferii nu își vor mai putea parca mașinile pe trotuarele din centrul Capitalei, ci doar în locurile special amenajate. 

Viceprimarul Capitalei a anunțat că și-a propus să tripleze numărul de parcări în următorii 2 ani, astfel că s-ar putea ajunge la peste 32.000 de locuri publice de parcare până la finalul anului viitor. În acest fel, Stelian Bujduveanu spune că nu doar că se va rezolva problema locurilor de parcare în București, ci vor crește și veniturile municipalității, ajungând chiar și la 1 milion lei/zi. 

„Desființăm parcarea gratuită. Dorim să facem ordine pe străzile din București. Avem parcări publice goale și lângă trotuare pline de mașini. Astăzi exploatăm maxim 12.000 de parcări publice, împărțite pe 3 zone. Este regretabil și rușinos cum au fost exploatate, ele generează acum venituri de 60.000 lei/zi. Gradul de ocupare este sub 20%. Ne-am propus să triplăm numărul de parcări în următorii 2 ani. Se avizează noi locuri de parcare în fiecare zi. Trebuie făcută ordine.

Vom elibera trotuarele de mașini. Nu vom permite ca mașinile să parcheze pe trotuare”,  a spus viceprimarul Capitalei, Stelian Bujduveanu, în cadrul unei conferințe de presă susținute la PNL București, potrivit hotnews.ro.

fara parcari gratuite bucuresti

Până la finalul anului viitor, Bucureștiul ar putea avea peste 32.000 de locuri publice de parcare

[Sursa foto: unsplash]

Citeste si: Este interzisă închirierea apartamentelor din clădirile cu bulină roșie. Amenzi uriașe pentru românii care închiriază locuințe aflate în astfel de blocuri

Amenzi pentru șoferii care încalcă regulile 

După ce vor apărea noi locuri de parcare în centrul Bucureștiului și nu se va mai putea parca gratuit, cei care nu respectă regulile și încalcă legea ar putea fi amendați. Viceprimarul Capitalei spune că pe lângă noile locuri de parcare va avea loc și o digitalizare a serviciului. Mai exact, cei care încasează în prezent taxele în parcările primăriei ar putea să fie înlocuiți de un sistem, astfel încât totul să fie digitalizat.

„Nu poate un om să alerge după 20 de mașini”, a precizat viceprimarul Capitalei, Stelian Bujduveanu.

Citeste si: Guvernul aprobă Legea anti speculă. Ce prevede actul normativ

 

Citește-ne pe

Citește și:

Momentul în care armata rusă atacă cu rachete mall-ul din Kremenciuk, surprins de camere. Oamenii, nevoiţi să sară în lac VIDEO

Vești importante pentru români. Se aplică începând cu 15 mai. Riști amenzi de până la 3.000 de lei dacă nu respecți legea

Cine știe puțină istorie ar putea să fie îngrijorat! Cancelarul Olaf Scholz: 'Germania va dispune de cea mai mare armată convenţională din Europa'

Avocado, darul lui Dumnezeu pentru femei

Atenție, șoferi! Legea care se aplică de la 1 iulie. Cine nu o respectă riscă amenzi de până la 100.000 de lei

Partenerii nostri:

Clipul zilei pe KANALD.RO:
Cookies