Țara în care a început „războiul împotriva femeilor”: Acestea au fost luate pe sus de poliție și aruncate în dube albe

Author: Cristina Mocanu
Actualizat: 22 apr 2024, 09:35

Țara în care a început „războiul împotriva femeilor”

Sursa: pexels.com

Mai multe femei au fost luate pe sus și aruncate în dube albe. Poliția moralității din această țară a început „războiul împotriva femeilor”.

Un nou val de represiune împotriva femeilor a declanșat indignare și revolta în întreaga lume. Imaginile șocante surprinse pe străzile diferitelor orașe arată o intervenție brutală a autorităților împotriva celor care îndrăznesc să încalce regula hijab-ului obligatoriu. Aceste acțiuni, descrise drept un "război împotriva femeilor", ridică serioase întrebări despre respectarea drepturilor omului în Iran și necesitatea unei reacții internaționale fermă.

A început „războiul împotriva femeilor”

Potrivit france24.com, în ultimele zile, Iranul a fost scena unor evenimente revoltătoare, marcând un nou val de represiune împotriva femeilor în numele moralității și conformității religioase. În ciuda unor decenii de luptă pentru egalitatea de gen și drepturile femeilor, aceste acțiuni violente demonstrează că bătălia pentru libertate și demnitate este departe de a fi câștigată în țara dominată de regimul islamic.

Regula hijab-ului obligatoriu, impusă încă din 1979 odată cu Revoluția Islamică, a fost întotdeauna una dintre cele mai controversate aspecte ale vieții publice și sociale din Iran.

De-a lungul anilor, femeile au fost supuse unor presiuni constante pentru a se conforma acestei reguli, iar cei care îndrăzneau să o încalce se confruntau cu persecuția și violența din partea autorităților.

În ultimele zile, această represiune s-a intensificat în mod alarmant. Imaginile șocante surprinse pe străzile diferitelor orașe iraniene arată cum femeile sunt luate pe sus de "poliția moralității" și aruncate în dube albe, într-o manifestare brutală a puterii statului împotriva individului.

Aceste acțiuni brutale au stârnit indignarea în întreaga lume și au fost descrise drept un "război împotriva femeilor".

În timp ce regimul de la Teheran își justifică aceste acțiuni drept o măsură necesară pentru menținerea ordinii publice și a moralității religioase, activiștii și observatorii internaționali condamnă în termeni fermi acest abuz flagrant al drepturilor omului. Dr. Hadi Ghaemi, directorul Centrului pentru Drepturile Omului din Iran, avertizează că această campanie de represiune este un semn al disperării regimului și îndeamnă comunitatea internațională să acționeze ferm împotriva acestor abuzuri.

Citește și: Detalii înfiorătoare scoase la iveală de cetățeanul turc, călăul Mirelei. Acesta le-a povestit autorităților cu lux de amănunte cum a ucis-o pe femeie

Citește și: Informatii despre pulsul normal in functie de varsta

Republica Islamică va fi încurajată să intensifice violența împotriva femeilor

„Fără o reacție fermă la nivel internațional, Republica Islamică va fi încurajată să intensifice violența împotriva femeilor și încălcările sale flagrante ale drepturilor omului”, a declarat Ghaemi.

În fața acestor abuzuri, femeile din Iran și susținătorii lor continuă să lupt e pentru drepturile lor și pentru o schimbare democratică în țară. Cu toate că riscurile sunt imense, ei nu cedează în fața presiunii și continuă să lupte pentru un viitor mai bun pentru toți cetățenii Iranului.

În cuvintele lui Narges Mohammadi, câștigătoarea Premiului Nobel pentru Pace din 2023 și activistă pentru drepturile femeilor, „Republica Islamică a transformat străzile într-un câmp de luptă împotriva femeilor și a tinerilor”. Aceste cuvinte demonstrează hotărârea și curajul celor care se opun regimului și își apără drepturile, în ciuda opresiunii și violenței care îi înconjoară.

Citește și: Și-a omorât partenerul și nou-născutul înainte de eclipsa totală de soare, de frica unui “război spiritual”. Tânăra în vârstă de 34 de ani era o cunoscută influenceriță de astrologie

În aceste vremuri întunecate, este esențial ca comunitatea internațională să își exprime solidaritatea cu femeile și activiștii din Iran și să își intensifice eforturile pentru a pune capăt acestor abuzuri și pentru a susține aspirațiile poporului iranian către libertate și democrație.

 

 


Tensiunile cresc la ”Insula de 1 milion”. 19 concurenți au rămas în joc, iar rivalitățile ating cote maxime. Iată ce se va întâmpla în ediția de duminică, 19 mai!