Surpriză! Cât de ieftină este viața în România comparativ cu celelalte țări din UE

Potrivit datelor publicate luni de Oficiul European de Statistică (Eurostat), România avea anul trecut cele mai reduse preţuri la alimente

Potrivit datelor publicate luni de Oficiul European de Statistică (Eurostat), România avea anul trecut cele mai reduse preţuri la alimente dintre ţările Uniunii Europene, cu 34,6% mai scăzute decât media UE, iar la recreaţie şi cultură cu 41,6% sub medie.

Cât de ieftină este viața în România

La băuturi alcoolice şi tutun, România este pe locul trei în Europa (preţuri cu 30,4% mai scăzute decât media UE), fiind devansată de Bulgaria (41,8%) şi Ungaria (31,4%).

viata in romania

Cât de ieftină este viața în România

Ţara noastră se situează pe locul doi la îmbrăcăminte şi încălţăminte (preţuri cu 16,8% mai mici decât media UE), în timp ce procentul este de 22,2% în Bulgaria.

Citeste si: Horoscop dragoste saptamana 1-7 iulie 2019. Energia sexuala e in crestere. Eclipsa de Soare si Marte in Leu

Citeste si: 3 secrete sexuale ale barbatilor pe care trebuie neaparat sa le stii

Cele mai mici costuri cu locuinţa comparativ cu media UE se înregistrau în Bulgaria (66,9%), Polonia (62,8%) şi România (61,2%), iar la mobilă şi covoare România (30,4%) este întrecută doar de Bulgaria (51,2%).

De asemenea, Bulgaria (53,3%) şi România (47,6%) au cele mai scăzute preţuri la restaurante şi hoteluri, iar la comunicaţii Polonia (55,1%) şi România (49,2%) au cele mai ieftine tarife.

La servicii de transport, România este pe locul patru în Europa, preţurile fiind cu 44,8% mai scăzute decât media UE, ţara noastră fiind devansată de Bulgaria, Polonia şi Cehia.

Datele statistice sunt valabile pentru ţările Uniunii Europene şi cele ale Asociaţiei Europene a Liberului Schimb (EFTA), respectiv Islanda, Liechtenstein, Norvegia şi Elveţia.

Citeste si: Lovitură pentru pensionari! Fostul ministru de Finanțe face dezvăluri- Ce se întâmplă cu pensiile

Citeste si: Horoscop 2 iulie 2019. Săgetătorii vor face noi schimbări

Citeste si: 2 IULIE, ECLIPSĂ TOTALĂ DE SOARE și LUNĂ NOUĂ – Schimbari majore pentru zodii

sursa: bugetul.ro

RECOMANDAREA ZILEI: Alerta de canicula in toata tara! Mare atentie: pana la cat va urca mercurul in termometre

 


Clipul zilei pe KANALD.RO:
Recomandari
Te-ar mai putea interesa
` `
Setari de confidentialitate