Subiecte simulare BAC 2023 Matematică: Exercițiul care a dat mari bătăi de cap elevilor de clasa a 12-a Barem corectare EDU.RO

Autor: Sara Andreescu
Actualizat: 28 mar 2023, 15:48

Simularea examenului de Bacalaureat 2023 continuă marți, 28 martie, cu proba obligatorie a profilului

Sursa: Shutterstock

UPDATE Subiecte Matematică simulare BAC 2023. Exerciții și probleme care au picat la simularea examenului de Bacalaureat 2023.

UPDATE Subiecte Matematică simulare BAC 2023. Exercițiile și problemele pe care le vor avea de rezolvat marți elevii claselor a XII-a de la profilul real sunt elaborate conform programelor aprobate de Ministerul Educației. 

Subiecte EDU.RO Simulare Matematică Bac 2023. Subiecte Matematică și barem  Mate-Info 

 

 

 

Subiecte EDU.RO Simulare Matematică Bac 2023. Subiecte Matematică și barem Pedagogic 

 

 

 

 

Subiecte EDU.RO Simulare Matematică Bac 2023. Subiecte Matematică și barem Științe ale naturii 

 

 

 

Subiecte EDU.RO Simulare Matematică Bac 2023. Subiecte Matematică și barem Tehnologic 

 

 

 

Subiecte Matematică simulare BAC 2023

Subiecte Matematică simulare BAC 2023. Simularea examenului de Bacalaureat 2023 continuă marți, 28 martie, cu proba obligatorie a profilului. Subiectele la Matematică pe care le vor primi spre rezolvare, începând cu ora 9:00, elevii claselor a XII-A sunt elaborate pe baza conținuturilor şi a competențelor asociate acestora, conform programelor aprobate de

Ministerul Educației.

Edu.ro, site-ul oficial al Ministerului Educației, va afișa la ora 15:00 Subiecte Matematică BAC 2023 cât și baremul de corectare și notare după care vor fi evaluate lucrările elevilor. Kanald.ro va publica, în timp real, atât subiectele cât și barem Matematică simulare BAC 2023.

Obiectivele urmărite prin organizarea simulărilor sunt familiarizarea elevilor cu rigorile unei examen real și optimizarea rezultatelor obţinute de către elevi la finalul studiilor gimaziale/liceale. 

Citește și: Subiecte Istorie simulare BAC 2023: Edu.ro anunță ce subiecte au picat! Barem de corectare

Subiecte simulare BAC 2023 Matematică. Programa aprobată de Ministerul Educației 

Subiecte Matematică BACALAUREAT 2023. Conţinuturile pentru simulare şi competenţele asociate acestora sunt cele prevăzute în programa pentru Examenul de bacalaureat naţional- 2015,

din care sunt exceptate următoarele conținuturi: 

La Matematică – Mate-Info, Științe ale naturii și Tehnologic  nu mai fac parte din programa pentru examenul de Bacalaureat:

 

Citește și: Gingii inflamate la bebelusi: cauze si solutii privind tratamentul

Citește și: Bogdan și Gagea, discuție în grădina casei. Motivul pentru care Gagea nu a putut merge spre o altă fată. „Adevărul o să iasă la suprafață!”

 

  • capitolul Inele de polinoame cu coeficienți într-un corp comutativ (Q, R, C, Zp, p prim)
  • capitolul Aplicații ale integralei definite 

 

 

La Matematică- Pedagogic  nu mai fac parte din programa pentru examenul de Bacalaureat:

Din capitolul Sisteme de ecuații liniare:

 

 

  • Sisteme de ecuații liniare cu cel mult 3 necunoscute; forma matriceală a unui sistem liniar;
  • Metoda Cramer de rezolvare a sistemelor liniare;
  • Aplicații: ecuația unei drepte determinate de două puncte distincte, aria unui triunghi si caracterizarea coliniarității a trei puncte in plan 

 

 

Barem de corectare subiecte Matematică simulare BAC 2023 

Barem Matematică simulare BAC 2023, după care vor fi evaluate și notate subiectele de la Matematică la proba obligatorie a profilului din cadrul simulării examenului de BACALAUREAT 2023, va fi afișat de Edu.ro marți, începând cu ora 15:00 și publicate pe kanald.ro în timp real. 

Candidații care au susținut astăzi proba scrisă la pot consulta aici barem Matematică simulare BAC 2023 EDU.RO și se pot autoevalua, verificând modalitatea corectă de rezolvare a cerințelor celor 3 subiecte din varianta de examen. 

Rezultatele obținute de elevii care au susținut simularea examenului de BACALAUREAT 2023 vor fi comunicate în data de 29 martie 2023  și vor fi analizate la nivelul fiecărei unități de învățământ prin discuții individuale cu elevii, dezbateri la nivelul clasei, ședințe cu părinții, precum și la nivelul consiliului profesoral, în vederea adoptării unor măsuri adecvate fiecărei situații în parte, scopul fiind îmbunătățirea performanțelor școlare.

Notele obținute nu se trec în catalog. Prin excepție, la solicitarea scrisă a elevului, aceste note pot fi trecute în catalog. 

Calendar simulare BACALAUREAT 2023

28 martie 2022: Proba E) a)- probă scrisă- Limba şi literatura română

29 martie 2022: Proba E) c)- probă scrisă- proba obligatorie a profilului

30 martie 2022: Proba E) d)- probă scrisă- proba la alegere a profilului şi specializării

31 martie 2022: Proba E) b)- probă scrisă- Limba şi literatura maternă

14 aprilie 2022: Afișarea rezultatelor 

Sursă: EDU.RO

 

 

Taguri:

Ezgi Mola, actrița care dă viață personajului Safiye în serialul “Vinovați de iubire” s-a căsătorit cu alesul inimii sale anul trecut! Iată imagini de senzație de la fericitul eveniment!