EDU.RO: Subiecte și barem CHIMIE BAC 2022, sesiunea de toamnă. Subiectele pe care le-au primit elevii de clasa a XII-a la BAC 2022, proba la alegere

,
subiecte bac chimie toamna 2022

Subiecte Chimie BAC 2022, sesiunea de toamnă 

[Sursa foto: PixaBay]

Subiectele la Chimie la BAC 2022, sesiunea de toamnă, sunt afișate pe EDU.RO. Iată cum arată cerințele la Chimie organică și anorganică în a doua sesiune de Bacalaureat din acest an.


In articol:

Examenul de Bacalaureat 2022 din

această toamnă continuă cu proba scrisă la alegere în funcție de profil și specializare. Elevii care au terminat un liceu cu profil real pot primi subiecte la Biologie, Anatomie, Chimie, Fizică sau Informatică. Iată ce subiecte au primit la Chimie elevii de clasa a XII-a care au susținut proba la alegere a profilului și specializării pe 18 august 2022.

Subiecte Chimie BAC 2022, sesiunea de toamnă. Ce au avut de rezolvat elevii de la profilul real

Elevii de clasa a XII-a care nu au promovat examenul de BAC 2022 în sesiunea de vară sau care nu au putut participa la probele scrise în prima sesiune de Bacalaureat susțin pe 18 august 2022 proba la alegere a profilului și specializării. Dacă la primele două probe scrise elevii nu își pot alege materia de examen, acest lucru este posibil la ultima probă. 

Citeste si: Pedepse mai mari pentru profesorii care abuzează fizic sau emoțional elevii. Vor fi excluși din învățământ timp de zece ani

Alegerea se face în funcție de profilul liceului absolvit, dar și de specializare. Elevii care au urmat un liceu cu profil real au următoarele opțiuni: Biologie, Anatomie, Chimie, Fizică sau Informatică.  

De obicei, elevii optează pentru o materie pe care o stăpânesc foarte bine sau pe care urmează să o studieze și la facultate. Elevii care au ales Chimia pentru proba scrisă la alegere a profilului și specializării pot primi subiecte la Chimie organică sau anorganică.

Subiectele de BAC 2022 la chimie vor fi postate pe EDU.RO și actualizate în timp real și pe kanald.ro. După ora 15:00, Ministerul Educației va posta pe site-ul oficial și baremul de corectare la chimie organică și anorganică, acesta afișând și grila de notare. Astfel, având baremul la dispoziție, elevii își pot calcula punctajul în funcție de felul în care au rezolvat cerințele. 

Subiecte Chimie organică BAC 2022, sesiunea de toamnă

 

Subiecte Chimie anorganică BAC 2022, sesiunea de toamnă

 

Barem Chimie organică BAC 2022, sesiunea de toamnă

 

Barem Chimie anorganică BAC 2022, sesiunea de toamnă

 

Bacalaureat toamnă 2022. Cum sunt structurate subiectele la Chimie la BAC 2022? 

Atât la chimie organică, cât și la chimie anorganică, elevii de clasa a XII-a au de rezolvat câte trei subiecte. Fiecare subiect este notat cu câte 30 de puncte și are la rândul său mai multe subpuncte. Chiar dacă nu știu să ducă un subiect la capăt, elevii sunt sfătuiți să redacteze rezolvarea până în punctul în care știu să facă acest lucru. Astfel, profesorul evaluator poate oferi punctaje intermediare. 

Citeste si: Orice român cu studii superioare poate fi profesor! Cum poți să ajungi la catedră fără module de pregătire sau masterat didactic

De menționat că în momentul în care sunt corectate lucrările, profesorii punctează orice modalitate de rezolvare corectă a cerințelor, iar din oficiu se acordă 10 puncte.

Când se încheie sesiunea de toamnă a examenului de Bacalaureat 2022? Calendarul oficial BAC 2022

În acest an, a doua sesiune a examenului de Bacalaureat a început cu probele scrise, prima fiind cea la Limba și literatura română, pe 16 august 2022. După ce se vor încheia probele scrise, examenul de BAC 2022 din această toamnă va continua cu evaluarea competențelor lingvistice și digitale pentru elevii care nu le-au susținut în prima sesiune. 

Conform calendarului oficial al examenului de Bacalaureat 2022, sesiunea de toamnă se încheie pe data de 29 august. Primele note vor fi făcute publice pe 31 august 2022, ulterior va urma etapa depunerii și rezolvării contestațiilor, iar notele finale vor fi postate pe 3 septembrie 2022.

 • 16 august 2022 Limba și literatura română — proba E.a) — proba scrisă
 • 17 august 2022 Proba obligatorie a profilului — proba E.c) — proba scrisă
 • 18 august 2022 Proba la alegere a profilului și specializări i —– proba E.d) — proba scrisă
 • 19 august 2022 Limba și literatura maternă — proba E.b) — proba scrisă
 • 22 – 23 august 2022 Evaluarea competențelor lingvistice de comunicare orală în limba română — proba A
 • 24 august 2022 Evaluarea competențelor lingvistice de comunicare orală în limba maternă — proba B
 • 25 august 2022 Evaluarea competențelor digitale — proba D
 • 26 și 29 august 2022 Evaluarea competențelor lingvistice într-o limbă de circulație internațională — proba C
 • 31 august 2022: Afișarea rezultatelor la probele scrise (până la ora 12:00) și depunerea contestațiilor (orele 12:00 – 18:00)
 • 1 – 2 septembrie 2022: Rezolvarea contestațiilor
 • 3 septembrie 2022: Afișarea rezultatelor finale

Sursa:  edu.ro

 

Citește-ne pe

Citește și:

România, printre ţările care ar fi afectate de norul radioactiv în caz de accident la centrala nucleară Zaporojie

Noile Legi ale Educației. Sorin Cîmpeanu: Elevii de la profesională vor putea să dea Bacalaureatul după 3 ani

Mobilizarea lui Putin se complică neașteptat - Maia Sandu deschide larg porțile pentru moldovenii care fug din Rusia după mobilizarea anunțată de Putin

Regina NU a murit la ora anunțată de Palatul Buckingham! De ce nu s-a anunțat decesul la timp

Pe ce dată începe școala în septembrie 2022. Calendar școlar 2022 - 2023

Partenerii nostri:

Clipul zilei pe KANALD.RO:
Cookies