EDU.RO: Subiecte și barem BIOLOGIE BAC toamnă 2022. Ce subiecte au picat la Biologie în a doua sesiune de Bacalaureat 2022

,
subiecte biologie bac toamna 2022

Subiecte Biologie BAC 2022, sesiunea de toamnă 

[Sursa foto: unsplash]

Proba la alegere în a doua sesiune de Bacalaureat 2022 are loc pe data de 18 august. Iată ce subiecte au primit la Biologie elevii de la profilul real.

În cadrul examenului de Bacalaureat 2022, sesiunea de toamnă, elevii de clasa a XII-a susțin pe 18 august proba la alegere a profilului și specializării. EDU.RO afișează subiectele la biologie, anatomie, fizică, chimie sau informatică, dar și baremul de corectare, imediat după terminarea examenului. Subiectele vor fi preluate în timp real și pe kanald.ro.

Subiecte Biologie BAC 2022 toamnă

 

Barem Biologie BAC 2022 toamnă

 

Subiecte Biologie BAC 2022, sesiunea de toamnă. Cum arată subiectele pe care elevii le-au avut de rezolvat la Biologie? 

Cea de-a treia probă de examen la Bacalaureat 2022 este proba la alegere a profilului și specializării. În cadrul acestei probe, elevii de la real și uman au de ales între mai multe materii, ceea ce înseamnă că pot opta pentru a susține examenul la materia la care au avut cele mai bune rezultate în cei 4 ani de liceu și pe care o stăpânesc cel mai bine.

Citeste si: Pedepse mai mari pentru profesorii care abuzează fizic sau emoțional elevii. Vor fi excluși din învățământ timp de zece ani

Elevii de la real pot susține ultima probă a examenului de BAC 2022 la Biologie, Anatomie, Chimie, Fizică sau Informatică, în timp ce elevii de la uman pot alege între Geografie, Filosofie, Logică, Economie, Psihologie și Sociologie. 

În cazul în care au ales Biologia pentru proba la alegere, elevii fie vor primi subiecte din materia parcursă în clasele 9-10, fie subiecte la Anatomie, materie pe care au învățat-o în clasele 11-12. Astfel, materia la Biologie este împărțită în 2 capitole mari, astfel încât volumul de informație să nu fie unul foarte mare.

Subiectele la Biologie la BAC 2022, sesiunea de toamnă, sunt elaborate în conformitate cu programa școlară. Toate subiectele de pe foaia de examen sunt obligatorii, iar elevii au la dispoziție 3 ore pentru a scrie rezolvările corecte. 

Proba scrisă la Biologie este ultima din cadrul examenului de BAC 2022, sesiunea de toamnă. După terminarea probei, EDU.RO va posta subiectele și baremul de corectare pe site-ul oficial, acestea urmând să fie preluate și pe kanald.ro.

A doua sesiune de BAC 2022. Ce urmează după ce elevii vor susține probele scrise la Bacalaureat 2022? 

Dacă în sesiunea de vară emoțiile s-au încheiat pentru absolvenții de liceu după ultima probă scrisă, în sesiunea de toamnă, examenul de BAC continuă cu probele de evaluare a competențelor lingvistice și digitale. Acestea sunt programate după încheierea probelor scrise, mai exact în intervalul 22-29 august 2022. Imediat după, pe 31 august, Ministerul Educației va anunța primele note ale examenului de BAC 2022, sesiunea de toamnă. Elevii pot depune contestații în aceeași zi, iar notele finale vor fi publicate pe 3 septembrie 2022.

Citeste si: Când se încheie vacanța de vară 2022. Fără teze și fără medii semestriale când începe școala

Calendar BAC 2022, sesiunea de toamnă:

 • 16 august 2022 Limba și literatura română — proba E.a) — proba scrisă
 • 17 august 2022 Proba obligatorie a profilului — proba E.c) — proba scrisă
 • 18 august 2022 Proba la alegere a profilului și specializării —– proba E.d) — proba scrisă
 • 19 august 2022 Limba și literatura maternă — proba E.b) — proba scrisă
 • 22 – 23 august 2022 Evaluarea competențelor lingvistice de comunicare orală în limba română — proba A
 • 24 august 2022 Evaluarea competențelor lingvistice de comunicare orală în limba maternă — proba B
 • 25 august 2022 Evaluarea competențelor digitale — proba D
 • 26 și 29 august 2022 Evaluarea competențelor lingvistice într-o limbă de circulație internațională — proba C
 • 31 august 2022: Afișarea rezultatelor la probele scrise (până la ora 12:00) și depunerea contestațiilor (orele 12:00 – 18:00)
 • 1 – 2 septembrie 2022: Rezolvarea contestațiilor
 • 3 septembrie 2022: Afișarea rezultatelor finale

Ce se întâmplă cu elevii care nu promovează examenul de BAC 2022 în a doua sesiune? 

Elevii care nu au promovat examenul maturității în sesiunea de vară au avut șansa de a se înscrie din nou la BAC 2022, în a doua sesiune. În situația în care nu reușesc să obțină media finală 6 la Bacalaureat și să fie declarați „ADMIȘI”, elevii vor mai putea susține examenul de BAC anul viitor, următoarea sesiune fiind programată în anul 2023.

Sursa:  edu.ro

 

Citește-ne pe

Citește și:

România, printre ţările care ar fi afectate de norul radioactiv în caz de accident la centrala nucleară Zaporojie

Noile Legi ale Educației. Sorin Cîmpeanu: Elevii de la profesională vor putea să dea Bacalaureatul după 3 ani

Știrea cu Elon Musk în România l-a bucurat pe ministrul Cadariu: Despre Castelul Bran şi Poiana Braşov s-a vorbit aproape o săptămână

Noile Legi ale Educației. Sorin Cîmpeanu: Elevii de la profesională vor putea să dea Bacalaureatul după 3 ani

Pe ce dată începe școala în septembrie 2022. Calendar școlar 2022 - 2023

Partenerii nostri:

Clipul zilei pe KANALD.RO:
Cookies