Uniunea Europeană a trecut prin nenumărate schimbări pe parcursul anilor, iar acum acestea le pun mari semne de întrebare tinerilor. Inflația, războiul, taxele sau clima sunt doar câteva dintre subiectele ce îi îngrijorează pe tinerii din Europa, însă prima grijă a tinerilor din România este alta. Iată care este cea mai mare îngrijorare a tinerilor din România.
Care este cel mai mare motiv de îngrijorare al tinerilor din România?
Ultimii ani au fost plini de schimbări în întreaga lume, iar aceste modificări au adus multe îngrijorări în viața tinerilor. ARTE – BVA Xsight a realizat un studiu în perioada 27 martie – 9 aprilie 2024, în mediul online. Acest sondaj a cuprins cele 27 de țări ale Uniunii Europene și a avut un total de 22.726 de subiecți care au răspuns la întrebări.
Persoanele ce au răspuns la sondaj au o vârstă cuprinsă între 15 și 29 de ani.
Citește și: Durere in partea stanga a corpului – cauze si remedii
Citește și: Ce categorie de femei va beneficia de un al 13-lea venit? Unele vor beneficia și de prime de Crăciun!
Această îngrijorare este împărțită și de către tinerii din Belgia, Franța, Grecia, Portugalia, Luxemburg, Slovenia sau Spania. În Europa de Est, și în special în țările cele mai apropiate geografic de Ucraina, principala îngrijorare a tinerilor este legată de război, în timp ce pentru 38% dintre participanții la sondaj reprezintă un al doilea motiv de îngrijorare.
Puterea de cumpărare devine un mare motiv de îngrijorare pentru tineri
În Vest și Sud, precum Irlanda și Olanda, frica de o scădere a puterii de cumpărare este cea care domină. Singura țară în care acest subiect este primul motiv de îngrijorare este Franța, acolo unde peste 40% din tineri sunt îngrijorați că nu își pot achiziționa o locuință. Schimbările climatice ce au fost resimțite puternic în anul 2024 și problemele de mediu sunt preocupări împărtășite de toți europenii, aflându-se pe locul al treilea.
82% dintre europeni luptă împotriva încălzirii globale, chiar dacă nu este principala lor îngrijorare, însă dintre cei peste 80%, doar 13% dintre aceștia spun că și-au schimbat profund modul de viață în ultimele 12 luni pentru a-și limita impactul asupra mediului, potrivit bva-xsight.com .