Seamănă ca două picături de apă. 4 fotografii cu Ștefan Bănică Senior și fiul său, Ștefan Bănică Junior

Author: Cristina Mocanu

Fostul actor de teatru și televiziune Ștefan Bănică Senior ar fi împlinit vârsta de 89 de ani

Sursa: Instagram Stefan Banica Junior

Fostul actor de teatru și televiziune Ștefan Bănică Senior ar fi împlinit, pe data de 11 noiembrie 2022, vârsta de 89 de ani.

Ștefan Bănică Senior s-a născut pe data de 11 noiembrie 1933, la Călărași și a fost unul dintre cei mai cunoscuți actori de teatru și film.

Au trecut 89 de ani de la nașterea lui Ștefan Bănică Senior

Ștefan Bănică Senior s-a născut pe data de 11 noiembrie 1933, la Călărași și a fost unul dintre cei mai cunoscuți actori de teatru și film, dar și un cântăreț remarcabil. Acesta a fost fiul celebrului lăutar Drăgan Costandache Bănică, iar pasiunea sa pentru muzică i-a transmis-o și fiului său Ștefan Bănica Junior.

Citește si: Cum arata fiica Andreei Marin si a lui Ștefan Bănica Jr. la aproape 14 ani! Este total neașteptat ce facultate vrea sa urmeze Ana Violeta

Deși acesta transmitea atât pe scenă cât și pe marele ecran un aer vesel și molipsitor, viața sa a fost presărată cu numeroase drame. Ștefan Bănică a suferit trei infarct-uri, al treilea fiindu-i fatal la vârsta de doar 61 de ani.

În doar câțiva ani și-a pierdut soția, mama și fratele.

 Marele actor a fost căsătorit de două ori, prima soție fiind ziarista Sanda Vlad-Liteanu, iar cea de-a doua a fost Irina o creatoare de modă.

Irina a decedat în urma unor probleme de sănătate, iar la scurt timp s-a stins și fiul acestora Alexandru Silviu într-un accident de mașină, în 2001.

Copil fiind, Ștefan Bănică, s-a mutat în București împreună cu familia sa și a început să cânte în corul de copii al Radioului și să joace în spectacole de teatru pentru

elevi.

 A absolvit Institutul de Teatru din Capitală în 1955, iar în timpul studenției făcea figurație în cadrul teatrelor bucureștene, astfel a ajuns să fie remarcat de actorul Radu Beligan.

 Ștefan Bănică a jucat la Teatrul CFR, Teatrul Regional București, pe scena Teatrului Bulandra, dar și la Teatrul Național Radiofonic.

Citește și: „Iubirea mea” Pepe și Raluca Pastramă, din nou împreună pentru fetița lor!

 Filmele în care acesta și-a făcut simțită prezența sunt: “Cel mai iubit dintre pământeni”, “De ce trag clopotele, Mitică?”, “Nea Mărin Miliardar”  și “Păcală”.

 La Teatrul de Revistă, Bănică Senior a interpretat mai multe roluri alături de Stela Popescu.

 Fiul său cel mare, Ștefan Bănică Junior, i-a călcat pe urme devenind unul dintre cei mai cunoscuți artiști din România, iar cel de-al treilea artist care îi poartă numele este nepotul său, Radu Ștefan, un tânăr actor în curs de afirmare.

Citește si: Lavinia Pîrva, imagine inedită cu fiul ei și al lui Ștefan Bănică Jr. Reacțiile fanilor nu au întârziat să apară: ”Așa blonduț?”

 Ștefan Bănică Junior a declarat în cadrul mai multor interviuri, de-a lungul timpului, că tatăl său iubea să-și trăiască viața din plin, dar atunci când ajungea acasă se confrunta cu diverse probleme despre care nu s-au știut mult timp.

 În ciuda faptului că părinții săi s-au despărțit când avea doar câțiva ani, Ștefan Bănică a declarat că tatăl său a fost implicat în viața sa, oferindu-i multe sfaturi utile de-a lungul anilor.

 Conform declarațiilor sale, publicate de către comentator.ro, “problemele de sănătate ale actorului Ștefan Bănică Senior au fost tributul pe care l-a plătit pentru eforturile pe care le făcea, pentru credința pe care a avut-o în profesie“.

Cum a depășit Andreea Marin cele mai dificile momente din viața sa!

 Ștefan Bănică Senior a murit pe data de 26 mai 1995, la vârsta de 61 de ani, în urma unui infarct și a fost îngropat la cimitirul Reînvierea, alături de restul familiei sale.

Fotografii cu celebrul actor român și fiul său, Ștefan Bănică Junior: