Stare de urgenţă până la sfârşitul anului? Care sunt noile restricţii impuse

,
Stare de urgenţă in Romania
Stare de urgenţă până la sfârşitul anului? Care sunt noile restricţii impuse

Starea de urgenţă impusă în luna martie, pentru a face faţă epidemiei de COVID-19, în Ucraina, a fost prelungită până la 31 decembrie, potrivit premierului Denis Şmigal.


In articol:

Ucraina a impus în luna martie măsuri de prevenire a răspândirii noului coronavirus, pe care le-a relaxat parţial începând din luna mai pentru a permite redresarea economiei. De atunci este prelungită periodic starea de urgenţă, denumită şi" carantina adaptivă", procedură prin care pot fi menţinute sau instituite restricţii antiepidemice, ultima prelungire expirând pe 31 octombrie.

Stare de urgenţă până la sfârşitul anului

De la 1 august restricţiile sunt aplicate ţinând cont de numărul cazurilor de infectare din fiecare regiune a ţării, fiind astfel stabilite patru zone în funcţie de nivelul de gravitate a epidemiei, respectiv zonele verde, galbenă, portocalie şi roşie. Restricţiile decise prin plasarea unei regiuni într-una din aceste zone includ suspendarea transportului public, a serviciilor publice şi alte măsuri.

" În lume şi în Ucraina incidenţa COVID-19 creşte. Prin starea de urgenţă sprijinim activitatea tuturor serviciilor implicate în prevenirea bolii", a spus prim-ministrul Şmigal după şedinţa de guvern la care s-a luat decizia.

 

Carantina
Stare de urgenţă până la sfârşitul anului?

Care sunt restricţiile

Măsurile noi care vor intra în vigoare odată cu decizia de prelungire a restricţiilor privesc limitarea orarului de funcţionare a restaurantelor şi altor localuri între 07:00 şi 22:00, interzicerea participării publicului la evenimentele sportive (cu excepţia celor internaţionale, pentru care Ministerul Sănătăţii va decide de la caz la caz), precum şi limitarea participării

la evenimente sau reuniuni la maxim 50 de persoane în zonele verzi, 30 în zonele galbene şi 20 în cele portocalii.

Citeste si: Carantina de noapte! Raluca Turcan a vorbit despre limitarea liberei circulatii a romanilor pe timp de noapte

De asemenea, toate companiile vor trebui să-şi trimită angajaţii în telemuncă, acolo unde este posibil, cu menţinerea salariului neschimbat.

Această ţară cu circa 40 de milioane de locuitori a înregistrat până în prezent 363.075

de cazuri de COVID-19, dintre care 6.755 de decese, miercuri fiind confirmate 7.474 de noi îmbolnăviri şi 165 de decese.

 

Noile restricţii impuse
Stare de urgenţă până la sfârşitul anului? Care sunt noile restricţii impuse

 

Citește-ne pe
Citește și:

Reguli unice în aeroporturi! Proiectul pregătit de comisarii europeni pentru un tranzit rapid şi sigur

În vreme ce România AMENINȚĂ nevaccinații cu discriminarea, SUA vrea să ELIMINE măștile din spații închise pentru a convinge lumea de eficacitatea imunizării

Cine este și cum arată actuala iubită a celebrului Adrian Sârbu, fostul șef al Pro Tv. Este cu 30 de ani mai tânără decât el

S-au batut in autobuz, din cauza mastii de protectie

Ludovic Orban a făcut anunțul despre introducerea restricțiilor: "Intenţionăm să aplicăm..." Se închid sau nu mall-urile din nou?

Partenerii nostri:

Clipul zilei pe KANALD.RO:
Cookies